Πέμπτη, 27 Μάιος 2021 13:36

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Στο ΟΑΚΑ το διεθνές μίτινγκ «Ακρόπολις»

Γράφτηκε από τον
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Στο ΟΑΚΑ το διεθνές μίτινγκ «Ακρόπολις»

Από την "Duna Arena" της Βουδαπέστης, η "αφρόκρεμα" της ελληνικής κολύμβησης "μετακομίζει" στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, όπου το τριήμερο 28-30 Μαΐου θα διεξαχθεί το διεθνές μίτινγκ "Ακρόπολις".

Το "παρών" θα δώσουν συνολικά 360 αθλητές/τριες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Κύπρος, Κουβέιτ, Βοσνία, Γεωργία, Αλβανία), μεταξύ αυτών όλα τα μεγάλα ονόματα της χώρας μας, πλην του Απόστολου Χρήστου.

Στο πλαίσιο του "Ακρόπολις" θα αγωνιστούν και οι εθνικές ομάδες των "σκυταλοδρομιών", σε μία τελευταία προσπάθεια να πετύχουν επιδόσεις που θα τους επιτρέψουν να πάρουν ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Την πρόκριση ως τώρα έχει εξασφαλίσει η ομάδα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών, χάρη στην κατάταξή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019. Το μίτινγκ "Ακρόπολις" αποτελεί παράλληλα ευκαιρία επίτευξης ορίων για όσους κολυμβητές/τριες διεκδικούν την πρόκριση στο Τόκιο, ενώ για τους νεότερους υπάρχει ο στόχος των ορίων για το Ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων. Για τις διοργανώσεις αυτές θα υπάρξει κι άλλη μία ευκαιρία, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη (9-12 Ιουνίου). Οι προκριματικοί αρχίζουν και τις τρεις ημέρες στα 9 π.μ. και οι τελικοί στις 5 μ.μ.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ