Σάββατο, 05 Ιούνιος 2021 19:46

Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 13-12: Αντίο στην σεζόν με έβδομη θέση στην Ευρώπη (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 13-12 της Μαρσέιγ και κατέλαβε την έβδομη θέση στο φετινό Champions League.

Κάνοντας το καλύτερό του παιχνίδι, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 13-12 την Μαρσέιγ και κατέλαβε την έβδομη θέση στο Final-8 του Champions League, κλείνοντας έτσι με μία γλυκιά γεύση την φετινή σεζόν.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι και το πρώτο οκτάλεπτο ήταν το καλύτερό του στην διοργάνωση. Πήρε προβάδισμα 5-2 στο τέλος της περιόδου με τους Γενηδουνιά και Αργυρόπουλο να «χτυπάνε» με σουτ από την περιφέρεια, κάτι που χρησιμοποίησε αρκετά στο παιχνίδι η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου.

Στην δεύτερη περίοδο ωστόσο εμφανίστηκαν ξανά τα γνωστά επιθετικά προβλήματα που έδειξε η ομάδα στο Βελιγράδι. Λάθη στις μεταβιβάσεις και κακές επιλογές στην επίθεση, έφεραν την μείωση από τους Γάλλους σε 5-4, όμως και πάλι οι Χρυσοσπάθης και Καπότσης έδωσαν δύο φορές προβάδισμα δύο τερμάτων. Οι Μασσαλοί ήταν εξαιρετικοί στον παίκτη παραπάνω και το εκμεταλλεύτηκαν αυτό (είχαν 5/10 στο ματς έναντι 2/7 του Ολυμπιακού). Το ημίχρονο τελείωσε με τους Πειραιώτες να έχουν το προβάδισμα με 7-6.

«Κόλλησε» στην επίθεση, «καθάρισαν» Χρυσοσπάθης και Ντάουμπε

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου οι Γάλλοι ισοφάρισαν με τον Βουκίσεβιτς, όμως δεν κατάφεραν να περάσουν ποτέ μπροστά στο σκορ. Ιρβινγκ και Γενηδουνιάς πήγαν το σκορ στο 9-7 μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και παρά την μείωση του σκορ στον παραπάνω από τον Κρουσιγιά, Ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά τέρμα με τον Κάκαρη. Οι Γάλλοι με δύο γρήγορα τέρματα των Σπάιτς και Πρλαϊνοβιτς ισοφάρισαν ξανά σε 10-10, αλλά ο κορυφαίος του αγώνα, Χρυσοσπάθης, έκλεισε το τρίτο οκτάλεπτο με τρομερό σουτ, κάνοντας το 11-10.

Ο ίδιος παίκτης στα 05:03 για το τέλος έκανε το 12-10, αλλά η Μαρσέιγ παρά τις απώλειες των Βερνού και Σούσκοβιτς, βρήκε την ισοφάριση χάρη σε πέναλτι του Πρλαϊνοβιτς και γκολ του Κοβάσεβιτς στον παραπάνω. Το τελικό 13-12 έγινε όμως από το μοναδικό τέρμα του Ντάουμπε, που από πλάγια θέση και με την βοήθεια του δοκαριού, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Θ. Βλάχου και μαζί και την έβδομη θέση.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 2-4, 4-4, 2-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σύρμας, Ντάουμπε 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 3, Αργυρόπουλος 2, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης 2, Μουρίκης, Καπότσης 1, Χρυσοσπάθης 3, Ιρβινγκ 1, Γαλανόπουλος.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Λάζοβιτς, Σούσκοβιτς 1, Βανπεπερστρατέ 1, Σπάιτς 1, Πρλαϊνοβιτς 2, Βερνό, Κρουσιγιά 2, Οβιγιόν, Μαριόν Βερνού 1, Κοβάσεβιτς 2, Βουκίσεβιτς 1, Καμαράσα 1, Χοβανισιάν.

Πηγή: gazzetta.gr