Τετάρτη, 02 Ιούλιος 2014 18:21

ΣΤΙΒΟΣ: Στη Λωζάνη αύριο ο Λούης Τσάτουμας

Γράφτηκε από τον

Στους αγώνες Ντάιαμοντ Λιγκ της IAAF στρέφεται και πάλι το ενδιαφέρον των φίλων του στίβου, αφού αύριο Πέμπτη θα γίνει στη Λοζάνη η έβδομη στάση του θεσμού και εκεί θα είναι οι δύο κορυφαίοι Ελληνες αθλητές, ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ και ο Μεσσήνιος Λούης Τσάτουμας στο μήκος.

Οι δύο πρωταθλητές μας θα συνεχίσουν τις εμφανίσεις τους στη σειρά των αγώνων, με στόχο να κυνηγήσουν καλές επιδόσεις και φυσικά βαθμούς, οι οποίοι θα τους κρατήσουν «ζωντανούς» στο κυνήγι των διαμαντιών.
Συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις θα επιδιώξει να δώσει ο Λούης Τσάτουμας, που διανύει πολύ καλή σεζόν. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού με καλύτερο φετινό άλμα στα 8.25μ, θα επιδιώξει να κατακτήσει άλλη μια νίκη στους αγώνες της σειράς των διαμαντιών, μετά από αυτή στην Ντόχα. Αντίπαλοί του στον ίδιο αγώνα θα είναι ο Βρετανός Γκρεγκ Ράδερφορντ με φετινό 8.51μ, ο Αμερικανός Τζεφ Χέντερσον (8.43μ) και ο Κινέζος Τζινζέ Λι (8.47μ).
Ο Φιλιππίδης με φετινό 5.62μ. θα ψάξει να βρει ένα άλμα πάνω από τα 5.70μ, το οποίο θα τον φέρει ψηλά στην κατάταξη. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα, μετά τη Λοζάνη θα πάρει μέρος στο Ντάιαμοντ Λιγκ του Παρισιού. Στον ίδιο αγώνα της Λοζάνης θα πάρει μέρος ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί (5.92μ φέτος), ο Πολωνός Πιότρ Λίσεκ (5.82μ.), ο Γερμανός Μάλτε Μορ (5.70μ.) και ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Μπραζ (5.73μ).