Πέμπτη, 10 Ιούνιος 2021 12:44

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Στο Οpen της Θεσσαλονίκης ο Χρυσομάλλης του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον

Ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το 90ο Εθνικό Πρωτάθλημα κολύμβησης Open Ανδρών-Γυναικών, που διεξάγεται στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης.

Το “παρών” στη μεγαλύτερη κολυμβητική συνάντηση της χρονιάς θα δώσει και ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας "Ο Ποσειδών", ο οποίος ανελλιπώς συμμετέχει στην μεγάλη γιορτή της ελληνικής κολύμβησης. Το ΝΟΚ θα εκπροσωπήσει ο Μάριος – Παναγιώτης Χρυσομάλλης, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η ομοσπονδία θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Εφήβων - Νεανίδων στην Ρώμη στις 6-12/7.
Ο αγώνας είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για τον καλαματιανό πρωταθλητή στην προετοιμασία του εν όψει των διεθνών του υποχρεώσεων.
Να σημειωθεί πως όρια πρόκρισης για το εθνικό πρωτάθλημα είχαν εξασφαλίσει και δύο κολυμβήτριες του ομίλου, η Ολγα Σκιαδοπούλου και η Αγάπη – Ελπίδα Λαπιώτη, αλλά λόγω σχολικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να ταξιδεύσουν στην συμπρωτεύουσα. Επίσης με τα χρώματα του ΑΝΟ Αργυρούπολης θα αγωνιστεί και η Αναστασία Χάππα η οποία έχει δοθεί δανεική για ένα χρόνο στο αθηναϊκό σωματείο.
Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΟΕ θα συμμετέχουν 433κολυμβητέ από 71 ελληνικά σωματεία και άλλοι δέκα από το Κουβέιτ, την Αίγυπτο, την Κύπρο και την Αλβανία. Οι προκριματικοί των αγωνισμάτων θα διεξάγονται στις 09:00 (ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της ΚΟΕ στο youtube/KOETV) και οι τελικοί στις 18:00, πλην Σαββάτου στις 17:00 από την ΕΡΤ.