Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 16:50

ΑΙΟΛΟΣ: Με 10 σκάφη το ιστιοπλοϊκό τριήμερο στη μνήμη του Γεωργίου Καρέλια

Γράφτηκε από τον
ΑΙΟΛΟΣ: Με 10 σκάφη το ιστιοπλοϊκό τριήμερο στη μνήμη του Γεωργίου Καρέλια

 

Δέκα σκάφη και 80 Ελληνες και ξένοι ιστιοπλόοι θα λάβουν μέρος στο ιστιοπλοϊκό τριήμερο που διοργανώνει ο Αίολος Καλαμάτας, για να τιμήσει τη μνήμη του Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια.

Η εκκίνηση θα δοθεί, αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι από τη Μαρίνα της Καλαμάτας. Το πρώτο σκέλος περιλαμβάνει τη διαδρομή Καλαμάτα - Κορώνη. Την Κυριακή επίσης στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος Κορώνη - Φοινικούντα και τη Δευτέρα, ξανά στις 12 το μεσημέρι, οι συμμετέχοντες θα επιστρέφουν από τη Φοινικούντα στην Καλαμάτα, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο αγώνας.
Ενας αγώνας που γίνεται κάθε χρόνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με εξαίρεση την περσινή χρονιά, που δεν διεξήχθη λόγω της πανδημίας.
"Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που ξεκινούν και πάλι οι δραστηριότητες του συλλόγου, μ' έναν αγώνα που είναι αφιερωμένος στη μνήμη ενός ανθρώπου, που από την πρώτη στιγμή στήριξε το άθλημα και το σύλλογο και συνεχίζει το ίδιο και η οικογένειά του", σημείωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του διοργανωτή Αίολου Χάρης Βγενής.
Ο κ. Βγενής τόνισε ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο και ευχαρίστησε τους Δήμους Πύλου - Νέστορος, Καλαμάτας, αλλά και τον πρόεδρό του Ε.Ο.Δ.Υ κ. Αρκουμανέα, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα για την παροχή κλιμακίου ώστε να διενεργηθούν τα απαραίτητα Self Tests, καθώς επίσης και όσους όσους συνέδραμαν για να γίνει ο αγώνας με ασφάλεια.
Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Αναστάσης Σκοπετέας δήλωσε ότι η δημοτική αρχή στηρίζει τον ναυταθλητισμό και ειδικά διοργανώσεις, που φέρνουν επισκέπτες στο Δήμο, που αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές για την πόλη. Ακόμα στάθηκε στην μεγάλη προσφορά της οικογένειας Καρέλια, λέγοντας ότι είναι ηθική υποχρέωση η αναγνώριση της ευεργεσίας που προσφέρει στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.
Να σημειωθεί ότι στην Κορώνη θα γίνει το Σάββατο η απονομή των επάθλων του πρώτου σκέλους και την Κυριακή στη Φοινικούντα του δεύτερου σκέλους, ενώ η μεγάλη γιορτή με την απονομή του μεγάλου επάθλου θα γίνει τις πρώτες μέρες του Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.