Παρασκευή, 25 Ιούνιος 2021 18:00

Γυμναστική: Χάλκινος ο Τανταλίδης στις ασκήσεις εδάφους

Γράφτηκε από τον
Γυμναστική: Χάλκινος ο Τανταλίδης στις ασκήσεις εδάφους

Το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των ασκήσεων εδάφους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα κατέκτησε ο Αντώνης Τανταλίδης.

Τη μεγαλύτερη διεθνή επιτυχία της καριέρας του, μέχρι την επόμενη, πανηγύρισε ο Αντώνης Τανταλίδης στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Ντόχα, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των ασκήσεων εδάφους, γράφοντας το ιδανικό φινάλε στην ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία του στη διοργάνωση.

Ο 24χρονος πρωταθλητής εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του και συγκέντρωσε 14,700 βαθμούς, ακολουθώντας στο βάθρο δύο αθλητές με πλήθος μεταλλίων στο αγώνισμα, τον Ισραηλινό Αρτέμ Ντολγκοπιάτ (15,033 β.) και τον Ισπανό Ρέι Θαπάτα (14,933 β.).

Στον προκριματικό της Πέμπτης (23/06) ο αθλητής του Θεόφιλου Λαλεχού είχε καταταγεί 4ος με άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση και 14,266 βαθμούς.

Το πρώτο μετάλλιο του Τανταλίδη σ’ ένα παγκόσμιο κύπελλο έρχεται ως συνέχεια της εξαιρετικής παρουσίας του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Απριλίου στη Βασιλεία, όπου κέρδισε τη 19η θέση στον τελικό του σύνθετου ατομικού και άγγιξε την είσοδο στην οκτάδα των φιναλίστ στο έδαφος, τερματίζοντας 11ος στην συνολική κατάταξη.

Πηγή: sport24.gr