Παρασκευή, 09 Ιούλιος 2021 12:26

Ο Αίολος τίμησε τη μνήμη του Γεωργίου Καρέλια (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Ο Αίολος τίμησε τη μνήμη του Γεωργίου Καρέλια (φωτό)

Ο Αίολος Καλαμάτας τίμησε για μια ακόμη χρονιά τη μνήμη του Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια, διοργανώνοντας ιστιοπλοϊκό τριήμερο από 19 έως 21 Ιουνίου.

Εννέα σκάφη και 80 ιστιοπλόοι βρέθηκαν στην εκκίνηση και με σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες, προσέφεραν έναν συναρπαστικό αγώνα.
Ενδεικτικό ότι στην πρώτη ιστιοδρομία Καλαμάτα – Κορώνη, μπήκαν όλα τα σκάφη μαζί στη γραμμή του τερματισμού και τερμάτισαν έχοντας διαφορά μόλις τριών και ενός δευτερολέπτου μεταξύ τους, έπειτα από 15 ναυτικά μίλια!
Το δεύτερο σκέλος περιλάμβανε τη διαδρομή Κορώνη – Φοινικούντα και το τρίτο το Φοινικούντα – Καλαμάτα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.

Οι απονομές στο ιστιοπλοϊκό τριήμερο

Νικητής αναδείχθηκε το σκάφος “Olvido” του Αίολου με κυβερνήτη τον Διονύση Παπαδάτο, δεύτερο στη γενική κατάταξη ήταν το σκάφος “Μαριαλένα” με κυβερνήτη τον Τάσο Μάλλιο και τρίτο το “Βlue Line”, με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλο, αμφότερα σκάφη του Αίολου.
Η απονομή των επάθλων στους νικητές, έγινε προχθές το βράδυ σε μια όμορφη εκδήλωση, μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Αίολου.
Οι διοργανωτές απένειμαν τιμητική πλακέτα στον Στάθη Καρέλια (την έδωσε το μέλος του δ..σ του Αίολου Βασίλης Κότσης) για την προσφορά της οικογένειας στον αθλητισμό και στο σύλλογο, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γεωργίου Καρέλια, που προσέφερε πολλά στην ιστιοπλοΐα.
Ο κ. Στάθης Καρέλιας χαρακτήρισε συγκινητική την προσπάθεια που γίνεται και από την πλευρά του θα προσπαθήσει, όπως είπε, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε και άλλα παιδιά να βρεθούν κοντά στο άθλημα.
Ο ίδιος υπήρξε αθλητής της ιστιοπλοΐας, τονίζοντας ότι σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα, αλλά τα παιδιά να περνούν ωραία.
Ο πρόεδρος του Αίολου Χάρης Βγενής αφού ευχαρίστησε την οικογένεια Καρέλια, τους δήμους Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος και όσους βοήθησαν για τη διεξαγωγή των αγώνων, εξέφρασε τη χαρά του που νέοι άνθρωποι έρχονται στην ιστιοπλοΐα.
Χαρακτηριστικό ότι στον αγώνα συμμετείχαν πέντε νέα σκάφη και το ένα εξ αυτών, στον πρώτο του αγώνα, πήρε την πρωτιά!
Στην τελετή απονομή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Στάθης και η Σύλβια Καρέλια, οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, Αλέξης Χαρίτσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Σαράντος Μαρινάκης, που είναι και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, Αναστάσιος Σκοπετέας, ο κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας, αντιπλοίαρχος Νίκος Γιαννουλάτος, ο πρόεδρος της ΔΕΑΚ Κώστας Αθανασόπουλος, ο γενικός γραμματέας της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης Κώστας Καλογερόπουλος .και ο πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας,
Χαιρετισμό απέστειλε η πρόεδρος της Ε.Ι.Ο. Ανδρονίκη Αναστασίου. Την παρουσίαση έκανε η Νέλλη Κουβελάκη.

Οι νικητές

Γενική βαθμολογία

1. “Olvido” (Αίολος) με κυβερνήτη τον Διονύση Παπαδάτο και πλήρωμα τους: Σπύρο Δημόπουλο, Γιάννη Σαραντόπουλο, Μάρθα Σινάπη, Αλέκο Παπαδάτο. Μαρίνα Παπαδάτου.
2. “Μαριαλένα” (Αίολος) με κυβερνήτη τον Τάσο Μάλλιο και πλήρωμα τους: Χρήστο Μάλλιο, Γιώργο Γιαννόπουλο, Αντώνη Παναγιωτόπουλο. Γιάννα Σιψα.
3. “Βlue Line” (Αίολος) με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλο και πλήρωμα τους : Βασιλική Χρηστίδη, Πάνο Ξηρογιάννη, Κώστα Ρέκα, Ηλία Τάπαρη, Παναγιώτα Σπυροπούλου, Κώστα Φιλανδριανό.

Καλαμάτα – Κορώνη

1. “Elmesky” (Αίολος) με κυβερνήτη τον Μιχάλη Αναγνωσταρά και πλήρωμα τους: Νίκο Μαυροειδή, Σταυρούλα Ζαρέα, Γιώργο Πλεμμενόπουλο, Γιάννη Στεφάνου.
2. “Εlida” (Αίολος) με κυβερνήτη τον Χαμίντ Ρόσχαρντ και πλήρωμα τους: Αννα Τζαμουράνη, Τζέριμι Ντιμπουά, Γκαμπριέλ Ντιμπουά, Θάνο Θεοδωρακόπουλο. Ευγενία Καλογεροπούλου.
3. “Olvido” (Αίολος)

Κορώνη – Φοινικούντα

1. “Βlue Line” (Αίολος)
2. “Olvido” (Αίολος)
3. “Μαριαλένα” (Αίολος)

Φοινικούντα – Καλαμάτα

1. “Εlida” (Αίολος)
2. “Olvido” (Αίολος)
3. “Βlue Line” (Αίολος)
Ακόμη συμμετείχαν τα σκάφη “Αlexandra” (ΙΟΝΕ) με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο και πλήρωμα τους: Γιάννη Αντωνόπουλο, Χριστίνα Σκερτέλ, Ευτυχία Ροδοπούλου, Κωνσταντίνα Ευτυχιάκου, Μαρία Κούσια, Βασίλη Μαυροειδόγκονα, Παναγιώτη Κωνσταντακόπουλο.
“Hibiscus” (ΝΟΚ) με κυβερνήτη τον Γιάννη Αδαμόπουλο και πλήρωμα τους: Κώστα Αδαμόπουλο, Βασίλη Καραμπάτσο.
“ΤΝΤ” (Αίολος) με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Ζαχαράκη και πλήρωμα τους: Βασίλη Τσαγκλή, Ανδρέα Μανωλακάκη.
“Αυγή” (Αίολος) με κυβερνήτη τον Δημήτρη Παπασταθόπουλο και πλήρωμα τον Αντώνη Σταυριαννέα.