Πέμπτη, 15 Ιούλιος 2021 17:22

Ματαιώθηκαν και φέτος τα Δημάκεια

Γράφτηκε από τον
Ματαιώθηκαν και φέτος τα Δημάκεια

Η διοίκηση του Δημάκειου Ε.Α.Ο. “Ο Ταΰγετος” γνωστοποίησε πριν από λίγες ημέρες την ματαίωση για δεύτερη χρονιά των αγώνων με την επωνυμία 19α Δημάκεια.

Λόγω των υγειονομικών μέτρων δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν οι αγώνες που διοργανώνει ο Δημάκειος Ε.Α.Ο. κάθε χρόνο στις αρχές Αυγούστου, στο αθλητικό κέντρο Πηγών Αλαγονίας “Παναγιώτης Αλάμαρας”. Τα αγωνίσματα στα οποία συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι είναι Σκάκι, Πινγκ-Πονγκ, Βόλεί, Ποδόσφαιρο, Αλμα εις μήκος ανευ φοράς, Αλαμάρειος δρόμος και ρίψη λιθαριού ενηλίκων.
Η διοίκηση του Δημάκειου σχετικά με τη μη διεξαγωγή των αγώνων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: “Οι αγώνες 19α Δημάκεια δεν θα διεξαχθούν ούτε και φέτος λόγω των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν. Το αθλητικό Κέντρο θα παραμείνει ανοικτό και θα λειτουργεί με ευθύνη των εισερχομένων.
Στη σελίδα που διατηρεί ο σύλλογος σχετικά με τους αγώνες αναφέρει τα παρακάτω:
“Τα “Δημάκεια” είναι ποικίλοι αθλητικοί αγώνες και άρχισαν να γίνονται το 2001 εις μνήμην του σπουδαίου Αλαγόνιου δωρητή Πέτρου Δημάκη. Εμπνευστής τους υπήρξε ο σπουδαίος άνθρωπος και αθλητικός παράγοντας Παναγιώτης (Τάκης) Αλάμαρας από το χωριό Πηγές Αλαγονίας. Χάρη στις προσπάθειές του πραγματοποιήθηκε η κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Πηγών στην θέση Κερασούλια. Τα “Δημάκεια” γίνονται κάθε χρόνο την 1η εβδομάδα του Αυγούστου και είναι αφορμή να βρίσκονται εκείνη την περίοδο στα χωριά της Αλαγονίας, εκατοντάδες παιδιά με τους γονείς και τους παππούδες τους, προκειμένου να συμμετέχουν στους αγώνες”.