Πέμπτη, 22 Ιούλιος 2021 14:28

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ - ΕΥΚΛΗΣ: Δέκατος ο Λυριντζής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον

Με τρεις αθλητές συμμετείχε ο Ευκλής Καλαμάτας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου Μάστερς, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Βόρεια Εύβοια.

Ο λόγος για τους Παντελή Σταμάτη, Αριστόδημο Κεφάλα και Κωνσταντίνο – Φίλιππο Λυριντζή. Ο τελευταίος κατέλαβε την 10η θέση στο αγώνισμα αντοχής, ενώ ο Κεφάλας και ο Σταμάτης την 13η και την 16η θέση, αντίστοιχα στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης, στους αγώνες που διοργάνωσε η Ε.Ο.Π. με την συνεργασία του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού και του Π. Ο. Πόρτο Λεόνε. Στο εν λόγω πρωτάθλημα αναδείχθηκαν 7 νέοι πρωταθλητές Ελλάδας στα διάφορα ηλικιακά γκρουπ των δυο αγωνισμάτων (ατομική χρονομέτρηση και αγώνας αντοχής), ενώ συμμετείχαν σπουδαία ονόματα της ελληνικής ποδηλασίας.
Το Σάββατο στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης των 18 χλμ. ο Αριστόδημος Κεφάλας (Μάστερ Α΄) τερμάτισε 13ος με χρόνο 19:19:51 και ο Παντελής Σταμάτης (Μάστερ Β΄) τερμάτισε 16ος με χρόνο 19:49:02.
Την Κυριακή στον αγώνα αντοχής των 85 χλμ. σε μια τεχνική και απαιτητική διαδρομή, που ξεκίνησε από τα Λουτρά Αιδηψού και έγινε ακόμα πιο δύσκολη, όταν οι αθλητές μπήκαν στο κυκλικό κομμάτι της Λιχάδας, ο Λυριντζής κατέλαβε την 10η θέση (Μάστερ Α΄) με χρόνο 2:18:06, ακολούθησε ο Κεφάλας (Μάστερ Α΄) 22ος με χρόνο 2:30:27, ενώ ο Σταμάτης (Μάστερ Β΄) στάθηκε άτυχος προς το τέλος του αγώνα και δεν τερμάτισε λόγω τεχνικού προβλήματος.
Η διοίκηση του ''Ευκλή'' συνεχάρη τους ποδηλάτες για τις καλές επιδόσεις τους.