Κυριακή, 01 Αύγουστος 2021 10:30

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Δεύτερος ο Λυριντζής του Ευκλή στην Τρίπολη

Γράφτηκε από τον

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Φίλιππος – Κωνσταντίνος Λυριντζής στον ''5ο Ποδηλατικό Γύρο Τρίπολης 2021''. που έγινε την περασμένη Κυριακή.

Ο αθλητής του Ευκλή, ανέβηκε στο βάθρο στην κατηγορία Μάστερ Α’, ενώ κοντά στο μετάλλιο βρέθηκε και ο Γιάννης Πετρακόπουλος που ήταν τέταρτος. Θετική παρουσία είχαν και οι Παντελεήμων Σταμάτης και Νικόλαος Ρήγας για τον καλαματιανό σύλλογο.

Ο αγώνας στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί και έως το 50κοστο χλμ. το πελοτόν (μεγάλο γκρουπ ποδηλατών) ήταν ενιαίο, καθώς πλησίαζαν στο κυρίως ανηφορικό κομμάτι, ο Λυριτζής επέβαλλε έναν δυνατό ρυθμό και αποσπάστηκε μαζί με άλλους 20 ποδηλάτες από το κυρίως γκρουπ, εξασφαλίζοντας του την 2η θέση στο βάθρο στην κατηγορία του (Μάστερ Α΄) και τερματίζοντας με χρόνο 2:09:14:58.
Ο Γιάννης Πετρακόπουλος, που τρέχει στην ίδια κατηγορία (Μάστερ Α΄) καταδίωξε τους προπορευόμενους, κατακτώντας την 4η θέση, με χρόνο 2:13:13:57.
Ο Σταμάτης δίνοντας πραγματική μάχη κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη 10άδα της δυναμικής κατηγορίας Μάστερ Β2 με χρόνο 2:14:58:33.
Τέλος, ο Ρήγας κάνοντας μια πραγματικά εξαιρετική προσπάθεια, καθώς στάθηκε άτυχος κατά την εκκίνηση του αγώνα χάνοντας πολύτιμο χρόνο κατάφερε, να ανατρέψει το αποτέλεσμα και να αναρριχηθεί στην πρώτη 10άδα της κατηγορίας (Μάστερ Γ1), πετυχαίνοντας μάλιστα και σπουδαία επίδοση με χρόνο 2:21:31:84.
Όπως μας δήλωσαν οι ποδηλάτες η διαδρομή των 75 χλμ. ήταν απαιτητική λόγω των συνεχών αλλαγών του τερέν (εναλλασσόμενες ανηφόρες και κατηφόρες), καθώς και των δυνατών ανέμων που επικρατούσαν.
Η διοίκηση του 'Ευκλή' συνεχάρη τους αθλητές για την πολύ καλή παρουσία τους στον αγώνα.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ