Πέμπτη, 12 Αύγουστος 2021 13:08

Αρωμα... Καλαμάτας στο χρυσό μετάλλιο του Στέφανου Ντούσκου!

Γράφτηκε από τον

Δύο χρυσά μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, με τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος και τον Στέφανο Ντούσκο στην κωπηλασία.

Αμφότερα είχαν μεσσηνιακό... άρωμα, ή για την ακρίβεια ο θρίαμβος του Γιαννιώτη αθλητή της κωπηλασίας, είχε καλαματιανή βοήθεια. Και αυτό γιατί στο τιμ του "Χρυσού" Ολυμπιονίκη, βρίσκεται ο Λευτέρης Παρασκευόπουλος. Ο καλαματιανός φυσικοθεραπευτής είναι από το 2018 στην ιατρική ομάδα της εθνικής ομάδας κωπηλασίας και έβαλε και αυτός ένα... λιθαράκι για να έρθει ο θρίαμβος στην Ιαπωνία: Και για να μην μένουν κενά στη διήγηση όσον αφορά τη σφραγίδα της Καλαμάτας στα παραπάνω μετάλλια, ο Μίλος Τεντόγλου έκανε τον Απρίλιο προετοιμασία στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας μαζί με άλλους πρωταθλητές του στίβου και πήγε στο Τόκιο με την... αύρα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Την αρχή είχε κάνει πάντως ο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον τελικό του μονού σκιφ
"Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες της εθνικής ομάδας για την επιμονή τους και τον αγώνα τους. Αξίζουν κάθε επιτυχία", λέει στην "Ε" ο Λευτέρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος δεν θέλει να αναφερθεί σε προσωπικό επίπεδο, παρά μόνο να συγχαρεί όλη την ομάδα, που βρισκόταν στο πλευρό του Στέφανου Ντούσκου.
Ο λόγος για τον επικεφαλής ιατρό - χειρούργο ορθοπαιδικό και γιατρό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Γιάννη Χριστογιάννη, καθώς και τους φυσικοθεραπευτές Ανδρέα Καλογερόπουλο και Ιωάννα Φούκα.
Η επιτυχία του Ντούσκου δεν συγκρίνεται, αλλά δεν ήταν η μόνη για την ελληνική κωπηλασία στο ολυμπιακό τουρνουά, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή.
Η Αννέτα Κυρίδου πήρε την 10η θέση στο σκιφ γυναικών, ενώ η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου, τερμάτισαν στην 5η θέση του τελικού του δίκωπου άνευ.
Τα παραπάνω αποτελέσματα είναι προϊόν της σκληρής δουλειάς τόσο των αθλητών, όσο και των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από αυτούς και ο Λευτέρης Παρασκευόπουλος και η υπόλοιπη ιατρική ομάδα, έχουν κάθε λόγο να νιώθουν χαρούμενοι και δικαιωμένοι.