Πέμπτη, 02 Σεπτέμβριος 2021 14:56

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Παράταση έως τον Ιούλιο του 2022 για την εγγραφή στο Μητρώο

Γράφτηκε από τον
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Παράταση έως τον Ιούλιο του 2022 για την εγγραφή στο Μητρώο

 

Παράταση ως τις 31 Ιουλίου 2022 θα δοθεί στα ερασιτεχνικά σωματεία, προκειμένου να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπως δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ.

Οπως εξήγησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, η παράταση αυτή δίνει τη δυνατότητα στα σωματεία να μετάσχουν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στη ΓΓΑ και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και να έχουν δικαίωμα χρηματοδότησης από την Πολιτεία.
Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε αρχικά στην παραμονή του στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, μετά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης.
«Το Υπουργείο Αθλητισμού ήταν μία προσωρινή παραμονή για να πας παραπέρα στην πολιτική. Εγώ δεν το είδα έτσι. Ούτε ο πρωθυπουργός, όταν μου ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου. Χωρίς την στήριξη του κ. Μητσοτάκη δεν θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας. Χαίρομαι που το μεγαλύτερο μέρος της αθλητικής οικογένειας κατάλαβε πως λειτουργούμε χωρίς διακρίσεις», υπογράμμισε σχετικά ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Για την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε: «Είναι στην ευχέρεια και στην δικαιοδοσία των οργάνων. Εκείνοι κρίνουν και αξιολογούν. Τα δύο θέματα που προέκυψαν για την καθυστέρηση του πρωταθλήματος ήταν αρχικά η ψήφιση της ολιστικής μελέτης στην ΕΠΟ. Χθες είχα πολύωρη συζήτηση με τον Θοδωρή Ζαγοράκη για θέματα που αφορούν την ΕΠΟ, αλλά και την ολιστική μελέτη. Η ανάγκη συνεργασίας Υπουργείου–ΕΠΟ είναι αυτονόητη. Μας ενδιαφέρει το καλό του αθλητισμού. Η Super League 2, θα είναι με ΠΑΕ που έχουν συγκεκριμένες οικονομικές οντότητες. Με την συμμετοχή των δευτέρων ομάδων των "μεγάλων" του ελληνικού ποδοσφαίρου, το πρωτάθλημα θα γίνει καλύτερο και πιο ελκυστικό». Όσον αφορά την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και τα επερχόμενα παιχνίδια της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο υφυπουργός είπε:
«Δεν έχουμε ξεκινήσει καλά. Είναι κρίσιμα τα παιχνίδια που έρχονται για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την πρόκριση. Θα είμαστε δίπλα στην Εθνική και τους παίκτες μας για να ζήσουμε ξανά στιγμές σαν το 2004».
Αναφερόμενος στην εγγραφή των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε: «To Μητρώο γίνεται γιατί πρέπει να υπάρχει καθαρή εικόνα των νόμιμων αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων που δραστηριοποιούνται σε όλα τα αθλήματα σε όλη την χώρα. Είναι προσπάθεια νοικοκυριού, τάξης και οργάνωσης. Όλο και περισσότερα σωματεία το κατανοούν. Θα περάσουμε τα 5.500 εγγεγραμμένα σωματεία στο μητρώο του 2021, από 4.000 που ήταν το 2020. Επειδή το θέμα είναι μείζον, θα δώσουμε παράταση για να βοηθήσουμε στην εγγραφή όλων των σωματείων. Έτσι θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν από την Πολιτεία, μιας και πέρυσι δώσαμε 13.500.000 στα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας μας.
Το Φθινόπωρο θέλουμε να τελειώσει αυτή η διαδικασία για να δώσουμε προκαταβολή ενόψει της επόμενης χρονιάς στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Η διάταξη θα λέει πως όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, πρέπει να υποβάλουν το φάκελό τους ως της 30 Σεπτεμβρίου.
Θα εξεταστούν όλοι οι φάκελοι από την υπηρεσία μας. Όσοι είναι εντάξει θα καταγραφούν αμέσως στο Μητρώο. Όσα έχουν ελλείψεις θα ενημερωθούν αυτόματα, για να προλάβουν να τακτοποιήσουν τα χαρτιά τους και να είναι έτοιμα».