Παρασκευή, 03 Σεπτέμβριος 2021 13:25

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ: Στα προημιτελικά η εθνική πόλο 11-7 τη Ρωσία

Γράφτηκε από τον
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ: Στα προημιτελικά η εθνική πόλο 11-7 τη Ρωσία

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Πράγας εξασφάλισε η εθνική υδατοσφαίρισης νέων ανδρών, επικρατώντας 11-7 της Ρωσίας, στον χιαστί αγώνα για μία θέση στην οκτάδα.

Το συγκρότημα του Μάκη Βολτυράκη ήταν εξ αρχής ανώτερο, πήρε το προβάδισμα και ξέφυγε 7-2 λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, με όπλο την εξαιρετική του άμυνα. Οι Ρώσοι, που παρουσίασαν αξιόμαχη ομάδα σε αυτό το τουρνουά (μάλιστα στην Α΄ φάση απέσπασαν ισοπαλία από την Ιταλία) προσπάθησαν να επιστρέψουν και μείωσαν σε 9-7 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, με πρωταγωνιστή τον Ιβανίκοφ, αλλά δύο γκολ στον παίκτη παραπάνω από τους Μόκκα και Πούρο «κλείδωσαν» τη νίκη της εθνικής.
Για να μπει σε τροχιά μεταλλίων, η ελληνική ομάδα θα χρειαστεί να ξεπεράσει σήμερα (19:30) το υψηλό εμπόδιο της Ουγγαρίας, η οποία τερμάτισε πρώτη στον Γ΄ όμιλο της διοργάνωσης.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ρωσία): 1-3, 2-4, 3-2, 1-2
Η σύνθεση της εθνικής: Ανδρεάδης, Γωνιωτάκης, Πούρος 1, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος 2, Κεχαλάρης, Γκίλλας 2, Μόκκας 3, Μύριλος, Ηλιόπουλος, Σγουρίδης 1, Κουγιούνης, Κουτρουλάκης.