Σάββατο, 04 Σεπτέμβριος 2021 08:47

Για 32η χρονιά ο μεσσηνιακός διάπλους - Μήνυμα εθελοντισμού στο κύπελλο δότη

Γράφτηκε από τον

Με έξι αθλητές και αθλήτριες θα διεξαχθεί σήμερα, Σάββατο για 32η χρονιά ο μεσσηνιακός διάπλους Κορώνη – Καλαμάτα.

Πρόκειται για τους Μαρκ Μελντό (Ιταλία), Ρίτσαρντ Γούνγκφιλντ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), Μικέλ Αρτεάγκα (Ισπανία), Κρίστιαν Τσιτσιόλι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και τις Καμίλα Μπόρος (Μάλτα) και Σοφία Πανούση, που θα ξεκινήσουν στις 7 το πρωί από την Κορώνη και θα τερματίσουν μπροστά από τις εγκαταστάσεις του διοργανωτή Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, ο φετινός διάπλους έχει προπονητικό χαρακτήρα (γι’ αυτό και ο μικρός αριθμός συμμετοχών) και γίνεται για να συνεχιστεί η παράδοση.
Το ίδιο ισχύει και για το Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, που συνδιοργανώνει ο ΝΟΚ με το “Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος” , το οποίο θα γίνει αυτή την Κυριακή (11 π.μ.) και περιλαμβάνει “σκυταλοδρομία αγάπης” 3 χιλιομέτρων και ένα ιστιοπλοϊκό δρώμενο. Το σημαντικότερο ωστόσο, είναι το μήνυμα εθελοντισμού που στέλνει η εν λόγω διοργάνωση, που θα διεξαχθεί για 10η χρονιά υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.

“Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας, που είναι αφιερωμένος στον εθελοντή δότη μυελού των οστών. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα αγάπης. Υπάρχουν και άλλες παθήσεις εκτός από τον covid. Να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΝΟΚ και αιματολόγος Γιάννης Αδαμόπουλος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου και τόνισε τη σημασία του εθελοντισμού. Ο λόγος άλλωστε που διεξάγεται κάθε χρόνο το Κύπελλο Δότη, είναι η ενημέρωση και υ ευαισθητοποίηση του κόσμου για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών. Ο κ. Αδαμόπουλος σημείωσε ότι θα γίνει ένα ιστιοπλοϊκό δρώμενο για αρχάρια παιδιά, σε συνεργασία με τον ΝΟΚ, τον Ν.Ο. Γυθείου και τον Αίολο, ενώ δέκα περίπου κολυμβητές θα κολυμπήσουν από το “Φιλοξένια” μέχρι τις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ, πάντα με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο. Μάλιστα έκανε έκκληση για εμβολιασμό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: “Είναι κρίμα νέοι άνθρωποι να κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους”.
Ο πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας, πρόσθεσε ότι στις εκδηλώσεις βοηθούν ο διεθνής σύλλογος Oceanman, αλλά και ο σύλλογος Κανόε καγιάκ Καλαμάτας. Τα δρώμενα για το Κύπελλο Δότη θα αρχίσουν την Κυριακή στις 11 το πρωί, ενώ ο διάπλους σήμερα στις 7 το πρωί, σύμφωνα με τον κ. Κακαλίκα.