Δευτέρα, 06 Σεπτέμβριος 2021 11:19

Ο Ισπανός Αρτεάγκα νικητής στον διάπλου Κορώνη - Καλαμάτα (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ο Μικέλ Αρτεάγκα ήταν ο νικητής στον μεσσηνιακό διάπλου Κορώνη - Καλαμάτα, που διεξήχθη το Σάββατο για 32η χρονιά!

Ο Ισπανός κολυμβητής κολύμπησε τα 30 ναυτικά μίλια, σε 8 ώρες και 40 λεπτά. Δεύτερος έφθασε στην Καλαμάτα ο Κρίστιαν Τσιτσιόλι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε 9 ώρες και 8 λεπτά, Την τρίτη θέση κατάλαβε η Καμίλα Μπόρος από τη Μάλτα με χρόνο 9 ώρες και 15 λεπτά και την τέταρτη ο Ρίτσαρντ Γουνγκφιλντ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) που τερμάτισε μετά από 10 ώρες και 45 λεπτά.

Ο Ιταλός Μαρκ Μελντό και η Σοφία Γιαννούση αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους λόγω της μπουκαδούρας, ιδιαίτερα τις τελευταίες τρεις ώρες. Στην εκκίνηση το Σάββατο το πρωί στην Κορώνη βρέθηκαν οι παραπάνω έξι αθλητές και αθλήτριες, με τους τέσσερις εξ' αυτών να τερματίζουν ώρες αργότερα μπροστά από τις εγκαταστάσεις του διοργανωτή Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Ο μικρός αριθμός συμμετοχών σε μια διοργάνωση με μακρά παράδοση, έχει να κάνει με τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν. Γι' αυτό και ο διάπλους είχε προπονητικό χαρακτήρα και διεξήχθη ουσιαστικά για να συνεχιστεί η παράδοση.

Μήνυμα αγάπης και εθελοντισμού το κύπελλο δότη

Το ίδιο και το Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, που συνδιοργάνωσε την Κυριακή ο ΝΟΚ με το "Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος".
Μια διοργάνωση που γίνεται κάθε χρόνο με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών. Ετσι αρχάριοι ιστιοπλόοι από το ΝΟΚ, τον Αίολο και το Ν.Ο. Γυθείο,υ συμμετείχαν σε αυτό το ιστιοπλοϊκό δρώμενο, ενώ παράλληλα έγινε χθες το πρωί και σκυταλοδρομία 3 χιλιομέτρων από το "Φιλοξένια" έως τον ΝΟΚ, στέλνοντας μήνυμα αγάπης και εθελοντισμού.
Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση έγινε για 10η χρονιά υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.