Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 12:30

Ικανοποίηση στο ΝΟΚ για διάπλου και Κύπελλο Δότη

Γράφτηκε από τον
Ικανοποίηση στο ΝΟΚ για διάπλου και Κύπελλο Δότη

Ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο τον 33ο μεσσηνιακό διάπλου Κορώνη – Καλαμάτα (απόσταση 30km), ενώ την Κυριακή έγινε για 10η χρονιά το Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

Δύο διοργανώσεις που στέφθηκαν με επιτυχία παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, γεμίζοντας με ικανοποίηση τους ανθρώπους του καλαματιανού συλλόγου. Στον μαραθώνιο συμμετείχαν οι Μαρκ Μελντό (Ιταλία), Ρίτσαρντ Γούνγκφιλντ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), Μικέλ Αρτεάγκα (Ισπανία), Κρίστιαν Τσιτσιόλι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), Καμίλα Μπόρος (Μάλτα) και Σοφία Πανούση,
Νικητής αναδείχθηκε ο Ισπανός Μικέλ Αρτεάγκα, ο οποίος κολύμπησε τα 30 ναυτικά μίλια σε 8 ώρες και 40 λεπτά.
Οι κολυμβητές ενθουσιάστηκαν με την οργάνωση του διάπλου και δεσμεύτηκαν ότι θα γίνουν πρεσβευτές στις χώρες τους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΝΟΚ που για τη διοργάνωση που ακολούθησε την Κυριακή σημειώνει:
“Το 10ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών οργανώθηκε από το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος και το διεθνές κολυμβητικό οργανισμό Ultra Oceanman. Η προσπάθεια αυτή τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας. Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα δρώμενα του 10ου Κυπέλλου Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών. Δέκα (10) κολυμβητές –τριες του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας συμμετείχαν στη σκυταλοδρομία αγάπης μεταφέροντας το μήνυμα της δωρεάς μυελού των οστών. Πενήντα (50) μικροί ιστιοπλόοι μυήθηκαν στην ιδέες του εθελοντισμού συμμετέχοντας στο ιστιοπλοϊκό δρώμενο που έγινε στη προβλήτα. Ολοι οι μικροί αθλητές ήταν νικητές γιατί το μήνυμα που προσπαθήσαμε να τους δώσουμε είναι ότι στη ζωή νικητής είναι αυτός που αγωνίζεται και προσφέρει για το κοινό σύνολο. Στις ιστιοδρομίες της κατηγορίας Laser νικητές ήταν οι εξής:
1ος νικητής Μάλλιος Αναστάσιος (ΝΑΣΚ Αίολος), 2ος νικητής Πουλιμενάκης Μιχαήλ (Ν.Ο. Λακωνίας), 3ος νικητής Λημνιός Γιώργος (Ν.Ο. Καλαμάτας)”.