Κυριακή, 20 Ιούλιος 2014 21:22

Πρώτος στο μήκος ο Λούης Τσάτουμας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον

Ο Λούης Τσάτουμας του Μεσσηνιακού κατέκτησε, όπως αναμενόταν, την πρώτη θέση στο μήκος, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που έγινε στο ΟΑΚΑ το Σαββατοκύριακο.


Ο ελληνας πρωταθλητής πήρε την πρώτη θέση με άλμα στα 8.08. Ο άλτης του μήκους ξεκίνησε δυναμικά με 8,08 μ., αλλά από την ώρα της προθέρμανσης δεν αισθανόταν καλά. Μετά από το δεύτερο άλμα του λοιπόν άρχισε να νιώθει έντονη αδιαθεσία και αποσύρθηκε για να πάει στο ιατρείο. Τελικά πιθανότατα τον επηρέασε η ζέστη, αλλά ακόμη και με δύο προσπάθειες ήταν ο νικητής με την επίδοση που είχε κάνει. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας του Τσάτουμα πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δεύτερος στο αγώνισμα ήταν ο Μιχάλης Μερτζανίδης, που έφτασε στα 7,88 μ., ενώ τρίτος και κουτσαίνοντας βγήκε από τον αγώνα ο Γιώργος Τσάκωνας. Ο άλτης από τη Σπάρτη «γύρισε» το πόδι του σε μία προσπάθεια, ενώ το καλύτερο άλμα του ήταν στα 7,81 μέτρα.
Αναλυτικά οι 8 πρώτοι στο μήκος ήταν οι εξής:
Μήκος Τσάτουμας (Μεσσηνιακός) 8.08, Μερτζανίδης (ΟΣΦΠ) 7.88(2,2), Τσάκωνας Γιωργος (ΓΑΣ Σκάλας) 7.81, Ξενικακης (ΓΑΣ Ιεράπετρας) 7.76, Γαλαζούλας (Ελ Βενιζέλος) Καψής (ΑΕΚ) 7.43, Διακονικόλας (ΑΓΕΣ Κάμειρος) 7.43, Χατζηβασιλείου (ΑΣ Δοξάτου) 7.23.