Τρίτη, 21 Σεπτέμβριος 2021 12:16

ΕΥΚΛΗΣ: Την Κυριακή η “14η Ανάβαση Ταϋγέτου”

Γράφτηκε από τον
ΕΥΚΛΗΣ: Την Κυριακή η “14η Ανάβαση Ταϋγέτου”

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι προετοιμασίες του Ευκλή για την “14η Ανάβαση Ταϋγέτου 2021”.

Πρόκειται για τον διασυλλογικό αγώνα ποδηλασίας δρόμου ανάβασης σε μαζική εκκίνηση, που θα γίνει αυτή την Κυριακή στην Καλαμάτα. O αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της Ε.Ο.Π. Αφορά τις κατηγορίες ανδρών, γυναικών, μάστερς (ανδρών και γυναικών), Sportive Ανδρών (Ηλικιακά Γκρουπ: 19 – 29, 30 – 39, 40 – 49, 50+).
Η εκκίνηση για όλες τις κατηγορίες θα δοθεί στις 11 το πρωί της Κυριακής από την Πλατεία 23ης Μαρτίου, ενώ οι απονομές θα γίνουν στις 2 το μεσημέρι. Η διαδρομή είναι: Πλατεία 23ης Μαρτίου (Προεκκίνηση) - κύκλος πόλης - Πάνω μέρος Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας (Εκκίνηση) - Εθνική Οδός Καλαμάτας / Σπάρτης - Τουριστικό Ταϋγέτου (Τερματισμός). Ο τερματισμός θα γίνει στο Τουριστικό Ταϋγέτου (στα 1350 μ. υψόμετρο) μετά από 33 χλμ, ενώ η συνολική διαδρομή είναι
45,27χλμ. με 1280 μ. υψομετρική διαφορά. Σύμφωνα με την προκήρυξη, στον διασυλλογικό αγώνα, οι συμμετέχοντες, πρέπει να έχουν δελτίο Ε.Ο.Π., ενεργό για το 2021. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Ο.Π., με απεριόριστο αριθμό αθλητών, στις κατηγορίες Ανδρών και Μάστερς.
Στην κατηγορία Sportive δικαιούνται, να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση, οι οποίοι θα υπογράψουν δηλώσεις (άρθρο 8 Ν. 1599 – 1986) κατά την παραλαβή του αριθμού τους και είναι από 19 ετών (γεννημένοι 2002). Ποδηλάτες με ενεργό δελτίο για το 2021, στις κατηγορίες των διασυλλογικών αγώνων δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν στον αγώνα Sportive, παρά μόνο στον διασυλλογικό. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμπειρία στο άθλημα της ποδηλασίας δρόμου και να υπακούσουν σε κάθε εντολή του διοργανωτή, που αφορά την προστασία και την ασφάλειας τους.
Ακόμα σημειώνεται ότι λόγω της πανδημίας είναι σε εφαρμογή το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο αγώνων της Ε.Ο.Π. Ετσι είναι απαραίτητη ή προσκόμιση για ενήλικους αθλούμενους (19 ετών και άνω): PCR ή rapid test εντός 48ώρου (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει εώς 180 ημέρες μετά τη νόσηση).