Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 13:05

ΠΟΛΟ: Ετσι ήρθε η άνοδος του Αργη στη Β’ εθνική

Γράφτηκε από τον

Στη Β’ εθνική θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν η ανδρική ομάδα πόλο του Αργη, καθώς κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην τελική φάση της Γ’ εθνικής υδατοσφαίρισης που φιλοξενήθηκε στη Χαλκίδα το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου.

Ο Αργης πήρε τη δεύτερη θέση (πρώτος ο Αγιος Νικόλαος) και μαζί το ένα από τα δύο εισιτήρια της ανόδου , με απολογισμό 5 νίκες και μία ήττα. Συγκεκριμένα, νίκησε στον όμιλο με 14-10 τον ΣΑΠΚ Νεάπολης, 13-6 τον Α.Ο. Καστέλας, 19-8 τον Ν.Ο. Καβάλας και 11-4 τον Ν.Ο. Ιτέας και στον ημιτελικό αντιμετώπισε την γηπεδούχο ομάδα του ΝΟ Χαλκίδας. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό, καθώς στην κανονική του διάρκεια οι ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ. 4’ πριν τη λήξη του παιχνιδιού η ομάδα του ΝΟ Χαλκίδας προηγήθηκε στο σκορ με 7-6. Όμως, 17’’ πριν τη λήξη του παιχνιδιού ο έμπειρος καλαματιανός πολίστας Κώστας Τριανταφυλλίδης ισοφάρισε για τον Αργη, κάνοντας το 7-7 στην κανονική του διάρκεια. Στην διαδικασία των πέναλτι οι παίκτες της καλαματιανής ομάδας ευστόχησαν και στα 4 πέναλτι και ταυτόχρονα με τις αποκρούσεις του τερματοφύλακα της ομάδας Αρσένη Τερεζάκη σε 2 από τα 3 πέναλτι του ΝΟ Χαλκίδας, η ομάδα του Αργη πανηγύρισε την άνοδο στην Β’ Εθνική Κατηγορία Ανδρών και τη συμμετοχή της στον τελικό του πρωταθλήματος. Το σκορ για κάθε περίοδο ήταν: 1η περίοδος 2-1, 2η περίοδος 2-3, 3η περίοδος 2-2, 4η περίοδος 1-1

Για τον Αργη σκόραραν οι Χρήστος Τσιότσιος (3 γκολ), Κώστας Τριανταφυλλίδης (2 γκολ), Δημήτρης Κλαψιανός, Αγγελος Κοκκίνης (1 γκολ), ενώ στα πέναλτι ευστόχησαν κατά σειρά οι Κοκκίνης, Κλαψιανός, Αβραμόπουλος και Τσιότσιος. Για την ιστορία, το 5ο πέναλτι για την ομάδα του Άργη ήταν προγραμματισμένο να το εκτελέσει ο Τριανταφυλλίδης, αλλά μετά από το 4ο εύστοχο πέναλτι από τον Τσιότσιο, η σειρά τελείωσε υπέρ του Άργη με σκορ 4-1 και συνολικό σκορ 11 – 8.
Μετά το τελικό αποτέλεσμα η καλαματιανή ομάδα πανηγύρισε την επάνοδό της στην Β’ Εθνική Κατηγορία Ανδρών και τη συμμετοχή της στον τελικό του πρωταθλήματος. Στον τελικό του πρωταθλήματος, αντιμετώπισε το ΝΟ Αγίου Νικολάου. Με την κούραση των αθλητών να είναι έκδηλη, καθώς είχαν μόλις 4 ώρες ξεκούραση και τη συμμετοχή μικρών αθλητών, η ομάδα του Άργη γνώρισε την ήττα με 8-0. Να σημειωθεί ότι είναι το 2ο μετάλλιο που κατακτά ομάδα υδατοσφαίρισης από την Καλαμάτα σε όλες τις κατηγορίες και το 1ο για την Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών. Οι αθλητές του Αργη που συμμετείχαν στη διάρκεια του πρωταθλήματος: Αβραμόπουλος Ανδρέας, Δουρδουνάς Γιώργος, Βλάσσης Νίκος, Κλαψιανός Δημήτρης, Κοκκίνης Άγγελος, Μακρής Δημήτρης, Μπαζάνης Γιάννης, Ντάλλης Γιώργος, Παπασταθόπουλος Δημήτρης, Πετρόπουλος Αντώνης, Πετρόπουλος Λούης, Πετρόπουλος Πάνος, Σπυρίδης Γιώργος, Τερεζάκης Αρσένης Τριανταφυλλίδης Κώστας, Τσιότσιος Κώστας, Τσιότσιος Χρήστος, Χιώτης Δημήτρης, ενώ προπονητής είναι ο Κώστας Πετρόπουλος.