Κυριακή, 27 Ιούλιος 2014 17:33

Ξεκινά αύριο η 5η περίοδος στο Summer Camp του Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον

Η 4η περίοδος του Summer Camp του Τμήματος Στίβου του Μεσσηνιακού ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι συμμετέχοντες έζησαν μια ονειρική εβδομάδα. Το πλούσιο, από κάθε άποψη πρόγραμμα δραστηριοτήτων, κρατούσε τα παιδιά σε μια κατάσταση συνεχούς εγρήγορσης.

Από την μία πλευρά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας της ΕΘΝ.Ο.Α. «Αξίες Ολυμπιακές» κέντρισε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων μέσω του εξαιρετικού βιβλίου της Ιλεάνας Κλοκώνη «Αξίες Ολυμπιακές. Από την Ολυμπία…προς όλο τον Κόσμο! Ένα Μαγικό Ταξίδι!». Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί η καθοριστικότατη συμβολή της διαπιστευμένης (από την ΕΘΝ.Ο.Α.) φιλολόγου κυρίας Πράττη στην αποτελεσματικότητα της διδακτικής διαδικασίας και στην επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου.
Από την άλλη πλευρά, στην πισίνα του Elite City Resort, ο Ολυμπιονίκης Νίκος Συρανίδης σε συνεργασία με τον προπονητή του Γιούρι Αρταμόνωφ καθήλωσαν τα παιδιά με την μεταδοτικότητα τους αποκαλύπτοντας σε αυτά τα μυστικά του αγωνίσματος. Οι δραστηριότητες στο υγρό στοιχείο ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μάθησης και αναψυχής. Η «Ολυμπιακή» εβδομάδα ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής της ΕΘΝ.Ο.Α. από τον χρυσό Ολυμπιονίκη ο οποίος είχε ταυτόχρονα ενεργό ρόλο και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας. Τον τελευταίο λόγο πάντως τον είχαν τα παιδιά, καθώς βράβευσαν με τη σειρά τους το Νίκο Συρανίδη. Στα αξιοσημείωτα των εκδηλώσεων καταγράφεται και η παρουσία του Ακάδημου, μασκότ της ΕΘΝ.Ο.Α., που ενθουσίασε τους παραβρισκόμενους.
Σε παράλληλο χρόνο, το προσωπικό του Camp, καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Τμήματος Στίβου και συνεργάτες φρόντισαν να προσδώσουν «Ολυμπιακό χρώμα» σε κάθε μία από τις δραστηριότητες που οργάνωσαν. Κατασκευές και χειροτεχνίες με Ολυμπιακούς κύκλους και μετάλλια, διοργάνωση μίνι Ολυμπιακών Αγώνων, προβολή ντοκιμαντέρ με ανάλογη θεματολογία, επισκέψεις στην Έκθεση των Ολυμπιακών Ενθυμημάτων συμπλήρωσαν την ατζέντα της 4ης περιόδου.
Aύριο Δευτέρα 28 Ιουλίου το Camp μπαίνει στην 5η εβδομάδα λειτουργίας του χωρίς να διαφοροποιούνται τα χαρακτηριστικά του σε επίπεδο αθλητικής/ εκπαιδευτικής/ ψυχαγωγικής δράσης. Η συγκεκριμένη περίοδος διατηρεί τον χαρακτήρα των «Ολυμπιακών Αγώνων» και επιπρόσθετα φέρει «άρωμα» Παραολυμπιακών. Ο Καλαματιανός αθλητής του αγωνίσματος τένις με αμαξίδιο, Γιώργος Λαζαρίδης, θα βρίσκεται μαζί με τα παιδιά του Camp για όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Ο Γιώργος, ο οποίος συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο θα έχει την ευκαιρία να διδάξει τα παιδιά, να συζητήσει μαζί τους και να τα συμβουλέψει για θέματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό αλλά και την ίδια τη ζωή. Πρόκειται για μια εβδομάδα με ουσιαστικά πολυσύνθετα, για τους συμμετέχοντες, οφέλη την οποία όλοι πρέπει να παρακολουθήσουν. Όπως πάντα, η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Camp γίνεται στον υπεύθυνο του προγράμματος κύριο Πέτρο Παπαδόπουλο (6944204473), ο οποίος με μεγάλη χαρά είναι πρόθυμος να παρέχει κάθε δυνατή πληροφόρηση.