Τρίτη, 26 Οκτώβριος 2021 15:08

Ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας, από την ανάδοχο εταιρεία του έργου «Sychem Α.Ε.- Συστήματα επεξεργασίας νερού – εξοικονόμησης ενέργειας».

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 769.440,06 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και η προσφορά από τον ανάδοχο 749.546,52 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).
Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν σύμφωνα με τη μελέτη είναι: Η εγκατάσταση αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος 108 kw για τη θέρμανση της κολυμβητικής δεξαμενής. Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 20 kw με το σύστημα του net- metering για τις ανάγκες του κτηρίου των αποδυτηρίων (θέρμανση και ζεστό νερό). Η αντικατάσταση του φωτισμού με led. Η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών επιφάνειας 10 τ.μ. και 2 μπόιλερ 1.000 λίτρων για τις ανάγκες του κτηρίου. Η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών επιφάνειας 20 τ.μ. και 2 μπόιλερ 2.000 λίτρων για τις ανάγκες τις πισίνας. Η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας 403 kw για τις ανάγκες της πισίνας. Η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας 33 kw για τις ανάγκες του κτηρίου. Η προμήθεια ισοθερμικού καλύμματος πισίνας που να καλύπτει το 100% της επιφάνειας
Στο έργο αναφέρθηκε με χθεσινή του ανακοίνωση και ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης αναφέροντας: «Στο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας των αθλητικών μας χώρων, ξεκίνησαν οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου, της ενεργειακής αναβάθμισης, του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας.
Μετά το πέρας των εργασιών αυτών, όλοι οι δημότες της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Τριφυλίας, πρόκειται να γίνουν αποδέκτες μιας κολυμβητικής εγκατάστασης υψηλού επιπέδου, με σύγχρονες προδιαγραφές και κανόνες ασφαλείας. Στόχος μας είναι, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Κυπαρισσίας να αποτελέσει πρότυπο χώρο άθλησης και ευεξίας, για όλους τους συμπολίτες μας. Όπως επίσης και να συνεχίσουμε και με άλλους αθλητικούς χώρους, δημιουργώντας υποδομές και δίνοντας κίνητρα σε όλους σας, αλλά κυρίως στη νεολαία μας, για άθληση και υγιεινό τρόπο ζωής.
Και συνεχίζουμε...».
Κ.Μπ.