Τετάρτη, 30 Ιούλιος 2014 08:22

Ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας γιόρτασε τα 90 χρόνια ζωής

Γράφτηκε από τον


Τα 90 χρόνια ζωής γιόρτασε τη Δευτέρα ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας σε μια εκδήλωση με πάρα πολύ κόσμο, αλλά και πολλές βραβεύσεις.

Ηταν μια βραδιά συγκίνησης, όπως και προβληματισμού για το μέλλον διότι ο πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας είπε ότι η Πολιτεία αδιαφορεί και γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από το σύλλογο προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν και τα πέντε τμήματα.
"Είμαστε σήμερα εδώ επειδή κάποιοι άνθρωποι εδώ και 90 χρόνια έχουν ορίσει σκοπό της ζωής τους την προστασία των νέων της πόλης μας μαθαίνοντάς τους να αγωνίζονται με επιμονή, υπομονή αλλά προπάντων με εντιμότητα. Όσοι από αυτούς τους ανθρώπους συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, νιώθουμε ότι το όχημα που λέγεται Ν.Ο.Κ  φρενάρεται με πολλούς τρόπους άγνωστους στους περισσότερους αλλά γνωστούς σε εμάς. Την τελευταία 10ετία έχουμε καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την αξιοπρεπή λειτουργία και των 5 τμημάτων του Ομίλου. Δεν θα μπορούσαμε όμως να ισχυριστούμε το ίδιο και για την Πολιτεία. Αυτό που νιώθουμε σήμερα δεν έχει να κάνει με την κρίση αλλά με την αδιαφορία των φορέων της πολιτείας προς τους νέους μας , που από τα λάθη  όλων βρίσκονται με την βαλίτσα στο χέρι (όσοι έχουν την δυνατότητα ) προκειμένου να βρουν στο εξωτερικό μια αξιοπρεπή Εργασία. Αγανακτώντας με αυτή την κατάσταση και εκφράζοντας όλο το Δ.Σ. του Ομίλου θα ευχόμουν να είχα τις δυνάμεις που θα με οδηγούσαν στην κορυφή του Ταΰγετου για να φωνάξω: δεν πάει άλλο κύριο", είναι μερικά από τα αποσπάσματα της ομιλίας του Δημήτρη Κακαλίκα.
Να σημειωθεί ακόμα ότι ο πρόεδρος του ΝΟΚ γνωστοποίησε στον κόσμο ότι εδώ και καιρό η κ. Βίκυ Καρέλια, πρόεδρος του Δ.Σ. της  ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε., είναι επίτιμο μέλος του ΝΟΚ για την ανεκτίμητη πρόσφορά της στην κοινωνία της περιοχής και την κάλεσε να παραλάβει το βραβείο. Την προχθεσινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Πατέρας Περικλής, ο Γιάννης Αδαμόπουλος εκπροσωπώντας το Δήμο Καλαμάτας, ο δημοτικός σύμβουλος . κ. Μπούχαλης, ο πολιτευτής κ. Χρυσομάλλης Μίλτος, ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ο. κ. Δημητρακόπουλος Αντώνης ο οποίος ταξίδεψε μάλιστα από την Αλεξανδρούπολη κατευθείαν στη Καλαμάτα καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.Ε. κ. Σαρακατσάνης Δημήτρης ο οποίος ταξίδεψε από τη Μυτιλήνη στη Καλαμάτα. Χαιρετισμό στην εκδήλωση έστειλαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωάννης Ανδριανός. Ο ΝΟΚ με ανακοίνωσή του σημειώνει ακόμα ότι πολλοί καλεσμένοι έλαμψαν δια της απουσίας τους περιφρονώντας τους γονείς των αθλητών και τους αγώνες τους οι οποίοι τιμήθηκαν από τους παρόντες καλεσμένους και από τη κατάμεστη κερκίδα του γηπέδου του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας".
Παρουσιαστής ήταν ο Θοδωρής Σαραντόπουλος.

Οι Βραβεύσεις

Διακρίσεις σε πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο είχε ο ΝΟΚ την προηγούμενη σεζόν και έτσι οι ιθύνοντες τίμησαν προχθές τους αθλητές που με τις επιδόσεις τους έκαναν τα τελευταία χρόνια υπερήφανο το ΝΟΚ και την πόλη.

Κολύμβηση
Κώστας Κοντόπουλος (Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας είναι από το 2006. Πρωταθλητής Ελλάδος στα 50, 100 και 200 Ελεύθερο. Το 2011 εντάχθηκε στη Εθνική Ομάδα Εφήβων – Νεανίδων και μετέχει σε διεθνείς αγώνες με σημαντικές διακρίσεις).
Βασιλική - Σταυρούλα Μπάκα (Η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας είναι από το 2010 Πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 50, 100 και 200 Ελεύθερο. Το 2011 εντάχθηκε στην Εθνική Ομάδα Παίδων – Κορασίδων με συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες και διακρίσεις σημαντικές. Αποκορύφωση της αθλητικής της πορείας η φετινή συμμετοχή της με την Εθνική Ομάδα Εφήβων – Νεανίδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων και η κατάταξή της στην 6η θέση στα 100 Ελεύθερο.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών το 2013 εκτός από τη Μπάκα Βασιλική διακρίθηκαν και οι κολυμβητές Παπαμανωλοπούλου Εριέττα, και Τζώρτζης Διονύσιος. Ακόμα στο Πρωτάθλημα Προαγωνιστικών Κατηγοριών της Περιφέρειας μας διακρίθηκαν οι εξής αθλητές: Αγγουράς Ιωάννης,    Γκίζας Κων/νος,Γκίζας Σαράντος,Καναβού Άρτεμη, Λαπιώτη Βασιλική    Λουκαρέα Σταυρούλα, Λύγουρη Νικολέττα, Μητρόπουλος Αθανάσιος    Μπαζίγος Βασίλειος, Σκιαδοπούλου Όλγα, Στυλιανόπουλος Κων/νος    Τσαΐρη Αρχοντία,    Τσάκαλης Βασίλειος, Τσάκαλης Γεώργιος, Χάππας Παναγιώτης, Χρυσομάλλης Μάριος.

Ιστιοπλοϊα
Χόχωλης Αλέξανδρος  για την κατάκτηση της 5ης θέσης στο Παγκόσμιο
Πρωτάθλημα Laser 4,7 το 2008  και για τις αθλητικές του επιτυχίες. Κατσούλας Παναγιώτης  για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο ΠανελλήνιοΠρωτάθλημα EUROPE και για τις αθλητικές του επιτυχίες το 2013.Τσάμης Ευστάθιος  για την κατάκτηση της 8ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist 11χρονα και για τις αθλητικές του επιτυχίες το 2013.
Βραβεύτηκαν επίσης για τις επιτυχίες τους και οι παρακάτω αθλητές:
Αδαμοπούλου Αγγελική, Αδαμοπούλου Στεφανία, ΓούλαςΑνδρέας,ΗλιόπουλοςΚων/νος, Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Κρασόπουλος Στέλιος
Λάσκαρη Χρυσούλα, Λίτσας Κωνσταντίνος, Μακροπούλου Εύα και Μυλωνά Σταυρίνα.

Βόλει

Για την κατάκτηση της 1ης θέσης με την ομάδα βόλεϊ στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Πελοποννήσου τη κατηγορία Κορασίδων το 2013 οι: Γιακουμή Ρένια, Ζυγούρη Μαγδαληνή, Ηλιοπούλου Μαργαρίτα, Καράμπελα Ευγενία, Κοντογόνη Αναστασία, Μαργέλη Ελένη, Μπότη Ευγενία, Μπότη Καλλιρρόη, Μυλωνά Ελένη, Παπουτσή Ελένη,Ρομπάκη Κατερίνα, Σταθουλοπούλου Σύνθια, Τσώλη θεοδώρα,Φιλιπποπούλου Αγγελική, Χαραλαμποπούλου Βασιλική και Χρυσικοπούλου Σοφία.

Σκάκι
Παναγιώτης Τσιάλας Πρωταθλητή Ελλάδας για την κατάκτηση της 4ης θέσης στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα και της 3ης θέσης στα αγόρια καθώς και για τις σημαντικές αθλητικές του επιτυχίες σε Πανελλήνιο επίπεδο. Μαρία Πανταζίδη για την κατάκτηση της 12ης θέσης στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα και της 3ης θέσης στα κορίτσια. Η ομάδα της Α’ Εθνικής Κατηγορίας για την παραμονή της στη κατηγορία από το 2006 μέχρι σήμερα.  Αρχηγός είναι ο  Κινόπουλος Αργύρης και αθλητές: Βλαχάκης Νίκος, Διαμαντέας Πέτρος,Λιάκος Χρήστος, Μακροπούλου Μαρίνα, Μουτζούρης Ιάσονας,Μουτζούρης Μανώλης,Μπακής ΑπόλλωνΤσεκούρας Θοδωρής και Φράγκου Μαρία. Να σημειωθεί ακόμα ότι η Λούκα Μαριάνθη κατέκτησε την 3η θέση στα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα στη κατηγορία της.

Πόλο
Το τμήμα του πόλο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας έχει μεγάλη ιστορία μιας και είναι από τα πρώτα σωματεία στην Ελλάδα που δημιούργησε ομάδα πόλο.
Η ομάδα ανδρών τα τελευταία χρόνια ανεβοκατέβαινε κατηγορίες και σήμερα αγωνίζεται στην Β’ εθνική Κατηγορία.  Παράλληλα τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει ομάδες υποδομής mini παίδων – παίδων – εφήβων και νέων με αρκετές διακρίσεις όπως η 5η θέση στην Ελλάδα στο mini παίδων και την 8η θέση στο παίδων. Η ομάδα αποτελείται από τους:    Αβραμέα Παναγιώτη,     Αγγελή Κωνσταντίνο, Αγγελή Σπύρο, Αντωνέα Θεοφάνη, Βασιλόγιαννη Θεόδωρο, Βέργο Δημήτριο,Γιαννακόπουλο Σπύρο, Γκούμα Γεώργιο,     Θανάση Μίλορντ,    Θεοδωρακόπουλο Στέλιο,Καρπέτα Κωνσταντίνο, Κοσιφολόγο Θανάση,Κουνάδη Χριστόφορο,    Κρέστα Γεώργιο,Μέγγο Παναγιώτη,    Μπεσσή Γεώργιο,    Παπαδόγιαννη Κωνσταντίνο,     Παπασταθόπουλο Ιωάννη,Πλατάρο Δημήτριο, Πλατάρο Παναγιώτη,     Σάτλα Γεώργιο καιΤζούβελη Κωνσταντίνο.

Ιστιοπλοϊα ανοιχτής θαλάσσης

Για το εν λόγω τμήμα ο ΝΟΚ με ανακοίνωσή του αναφέρει: "Το πρώτο σκάφος στην Καλαμάτα ήταν του Λάμπη Καραντζά στις αρχές του 1970 Τα τελευταία χρόνια υπήρξε ανάπτυξη μέχρι τον ερχομό της κρίσης όπου και ήρθε η υποτονία. Παρόλα αυτά συνεχίζει και διοργανώνει δύο αγώνες το χρόνο (ο ένας αγώνας διοργανώνεται εις μνήμη του Βασίλη Εμμανουηλίδη και ο δεύτερος αγώνας της «Μάνης» διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Μάνης). Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας είναι από τα λίγα σωματεία που έχουν ιδιόκτητο αγωνιστικό σκάφος το «Σπύρος Κωστόπουλος» που τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχε σε πολλούς αγώνες σ’ όλη την Ελλάδα, από Κέρκυρα έως την Μυτιλήνη, κατακτώντας πολλές διακρίσεις".