Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 14:43

ΣΚΑΚΙ – ΝΟΚ: Οι νικητές στο 7ο ράπιντ τουρνουά

Γράφτηκε από τον

Με τη συμμετοχή 15 προχωρημένων σκακιστών, διεξήχθη δια ζώσης, το τρίτο στη σειρά σκακιστικό τουρνουά του ΝΟΚ.

Το 7ο ράπιντ τουρνουά έγινε στο εντευκτήριο του σκακιστικού τμήματος, με ελβετικό σύστημα 5 γύρων και σύμφωνα με το πρωτόκολλο Covid της Γ.Γ.Α. Το τουρνουά παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον και όλοι αγωνίστηκαν, θα μπορούσε να πει κανείς, «σκληρά», κάτι που φάνηκε και στην τελική κατάταξη. Τρεις σκακιστές ισοβάθμησαν στην 1η θέση με 4 βαθμούς στους 5 αγώνες και τα κριτήρια ισοβαθμίας, διαμόρφωσαν την κατάταξή τους.
Ο Παναγιώτης Θωμαΐδης κατέλαβε την 1η θέση και τιμήθηκε με χρυσό μετάλλιο. Ο Παναγιώτης Κόντος κατέλαβε την 2η θέση και αργυρό μετάλλιο και ο Πέτρος Διαμαντέας κατέλαβε την 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο. Την θέση της 1ης γυναίκας κατέλαβε η Μαρία Ρομπάκη, που πήρε χρυσό μετάλλιο. Ιδιαίτερη ήταν η σκακιστική παρουσία των δύο 11χρονων αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Νικόλα Κυριακόπουλου και Σταμάτη Δραγώνα. Επίσης αγωνίστηκαν οι εξής σκακιστές: Χρήστος Βέκκος, Αργύρης Κινόπουλος, Heinz Matitschka, Αλέξανδρος Λαμπρακόπουλος, Γιώργος Καρακαϊδός, Χρήστος Λιάκος, Γιώργος Δικαίος, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και Θοδωρής Πετρόπουλος.
Με ανακοίνωση ο ΝΟΚ σημειώνει για τους αγώνες: “Ολοι οι συμμετέχοντες στα τρία δια ζώσης τουρνουά μαζί με τους υπεύθυνους του Σκακιστικού Τμήματος αφιερώνουν τους αγώνες τους στην Εταιρεία ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. και ιδιαίτερα στον κ. Στάθη Καρέλια. Το Σκακιστικό Τμήμα θα συνεχίσει το αγωνιστικό του πρόγραμμα των Κυριακών και αποτελεί μεγάλη τιμή για το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας, να βλέπει να παίρνουν μέρος όλοι οι σκακιστές που έμαθαν σκάκι στην ακαδημία του, καθώς και όσους άλλους το επιθυμούν”.