Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 10:17

Διήμερο Ιππασίας στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Διήμερο Ιππασίας στην Καλαμάτα

 

Μετά το Βόλο, είναι η σειρά της Καλαμάτας να διοργανώσει σήμερα και αύριο το “Τουρνουά Ανάπτυξης 2021”, το οποίο διεξάγεται σε τρεις περιφέρειες υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Η αρχή έγινε στη Μαγνησία, ενώ μετά τη Μεσσηνία, θα ακολουθήσει η Ρόδος. Οι εν λόγω αγώνες γίνονται για τέταρτη φορά στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας. Ο προπονητής του Ομίλου Νίκος Δρούγας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ευχαρίστησε όσους όσους βοήθησαν για να γίνουν οι αγώνες, αναφέρθηκε στις μεγάλες επιτυχίες της καλαματιανής ιππασίας σε πανελλήνιο επίπεδο και τόνισε τα οφέλη που έχει το άθλημα. Δίπλα του ο Στάθης Παναγάκης, υπεύθυνος του τουρνουά, εκτίμησε ότι θα συμμετάσχουν 30 περίπου αθλητές στην Ιππική Δεξιοτεχνία και 45 στα εμπόδια, ενώ τόνισε τη σημασία που έχει το σεμινάριο που θα διεξαχθεί. Ευχήθηκε οι αγώνες να είναι γιορτή για την Ιππασία.
Οσον αφορά το πρόγραμμα, σήμερα στις 9.30 το πρωί θα γίνει ο έλεγχος των αθλητών και των αλόγων. Στις 10.30 το πρωί θα ξεκινήσει το αγώνισμα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας και μετά την ολοκλήρωσή του θα γίνει επίδειξη Special Olympics. Θα ακολουθήσει το αγώνισμα Α4 και η πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί με σεμινάριο. Την Κυριακή, η δράση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί με τα αγωνίσματα υπερπήδησης εμποδίων. Πρώτα στο αγώνισμα των 80 πόντων και στη συνέχεια στο 1 μέτρο.
Να σημειωθεί ότι η είσοδος για τους θεατές θα είναι ελεύθερη, ενώ θα εφαρμοστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο.