Τρίτη, 23 Νοέμβριος 2021 16:19

ΠΟΛΟ: Κέρδισε εμπειρίες στην Πάτρα ο Αργης (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Στο 12ο τουρνουά υδατοσφαίρισης “Splash mini tournament” που έγινε στην Πάτρα από 11 έως 14 Νοεμβρίου, συμμετείχε το τμήμα μίνι παίδων της ΠΑΕ Αργης Καλαμάτας.

Στο εν λόγω τουρνουά που απευθυνόταν σε αθλητές μίνι παίδων και παίδων, έλαβαν μέρος 11 ακόμα ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και οι μικροί πολίστες του Αργη, που θα αγωνιστούν τον Απρίλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία Κ 13, κέρδισαν εμπειρίες παίζοντας κόντρα σε μεγάλους συλλόγους στο χώρο της υδατοσφαίρισης.

Οι νέοι αθλητές της μεσσηνιακής ομάδας έδωσαν πέντε αγώνες σε 4 μέρες, αντιμετωπίζοντας κατά σειρά τη Ροή (8-15), το Ν.Ο. Πατρών 1 (7-12), τον Ν.Ο. Πατρών 2 (8-9), τον Ν.Ο. Πάφου (7-11) και τη ΝΕ Πατρών (9-12).
Όλοι οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, με χαρακτηριστικό τη διάθεση και την όρεξη που έδειξαν μέχρι και τον τελευταίο αγώνα. Οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι νεαροί πολίστες του Άργη Καλαμάτας ήταν μοναδικές, καθώς εκτός από τους πέντε αγώνες που έπαιξαν, παρακολούθησαν αρκετά ματς με πρωταγωνιστές ελληνικές ομάδες που έχουν παράδοση στο χώρο της υδατοσφαίρισης και 3 ομάδες από τη Σερβία. Μάλιστα, την Κυριακή το μεσημέρι παρακολούθησαν αγώνα για το πρωτάθλημα ανδρών της Α2 εθνικής κατηγορίας υδατοσφαίρισης ανάμεσα στο Ν.Ο. Πατρών και τον Α.Ο. Ιωνικού.

Στην αποστολή συμμετείχαν οι εξής αθλητές: Αλμπάνης Γιάννης, Αντωνόπουλος Νίκος, Καλύβας Θανάσης, Κοσικίδης Βασίλης, Μουραφέτης Λουκάς, Πετρόπουλος Αντώνης, Πετρόπουλος Λούης
Τζιάβας Νίκος. Τους αθλητές συνόδεψαν οι προπονητές Κώστας Πετρόπουλος και Γιώργος Δουρδουνάς.
Το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί και άλλοι αγώνες προετοιμασίας τόσο για τα ηλικιακά τμήματα, όσο και για την ανδρική ομάδα.
Ο Αργης με ανακοίνωση σημειώνει ακόμα ότι τα τμήματα υδατοσφαίρισης του συλλόγου συνεχίζουν τις “Καθημερινές προπονήσεις, τη συμμετοχή σε αγώνες, αλλά και διάφορες δράσεις με διάθεση, όρεξη και όραμα για την ανάπτυξη του αθλήματος της υδατοσφαίρισης, προάγουν την εξέλιξη των νέων αθλητών πάντα με γνώμονα το «Ευ αγωνίζεσθαι » και την "ευγενή άμιλλα", αλλά και αναδεικνύουν κοινωνικές πλευρές που προωθεί ο αθλητισμός. Καλούμε τα παιδιά της Μεσσηνίας να γνωρίσουν από κοντά το πιο πετυχημένο άθλημα της Ελλάδας συμμετέχοντας στα οργανωμένα τμήματα υδατοσφαίρισης του Αργη Καλαμάτας. "Μάθε να κολυμπάς παίζοντας με την μπάλα".