Σάββατο, 27 Νοέμβριος 2021 13:15

ΣΚΑΚΙ: Κυπελλούχος ΕΣΣΠΕΠ ο Σ.Ο. Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
ΣΚΑΚΙ: Κυπελλούχος ΕΣΣΠΕΠ ο Σ.Ο. Φιλιατρών

Ο Σ.Ο. Φιλιατρών αναδείχθηκε Κυπελλούχος ΕΣΣΠΕΠ 2021 στο φάιναλ φορ σκακιού, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο συνεδριακό κέντρο του Φαραί Παλλάς.

Ο Σ.Ο. Φιλιατρών νίκησε στον ημιτελικό τον Ναυτικό Ομιλο Καλαμάτας και στον τελικό τον Α.Ο. Κρανιδίου, που είχε αποκλείσει στον ημιτελικό τον Ομιλο Σκακιστών Καλαμάτας.
Να σημειωθεί ότι μετά από πολύ καιρό διοργανώθηκαν αγώνες δια ζώσης και με το φάιναλ φορ ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του 39ου Ομαδικού Κυπέλλου Ελλάδας.
Στα ημιτελικά ο Σ.Ο. Φιλιατρών νίκησε με 2,5 – 1,5 την ομάδα του ΝΟΚ, που είχε αρκετά κακή παρουσία και φάνηκε κουρασμένη.
Στην πρώτη σκακιέρα αγωνίζονταν Μακροπούλου Μαρίνα – Χάραρης Γιώργος για σχεδόν 6 ώρες.
Μία λάθος κίνηση της Μακροπούλου μετά από 5:30 ώρες αγώνα οδήγησε στην ισοπαλία και τελικά νίκη των Φιλιατρών επί του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.
Στον άλλο ημιτελικό η ομάδα του Α.Ο. Κρανιδίου, ξεπέρασε το εμπόδιο του Ο.Σ.Κ. οπότε στον μεγάλο τελικό συναντήθηκαν Σ.Ο. Φιλιατρών με Α.Ο. Κρανιδίου και στον μικρό τελικό Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας με Ο.Σ.Κ.

Τα αποτελέσματα ήταν:
Σ.Ο. Φιλιατρών – Α.Ο. Κρανιδίου 3,5 – 0,5
Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας – Ο.Σ.Κ. 3 – 1
Να σημειωθεί ότι στην έναρξη των αγώνων βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι οποίοι καλωσόρισαν τους αθλητές, τους ευχήθηκαν καλούς αγώνες και τόνισαν την σημαντικότητα του σκακιστικού αθλήματος και ότι θα είναι πάντα δίπλα στον Ναυτικό Ομιλο Καλαμάτας και θα στηρίζουν τις προσπάθειές τους.
Ακόμη παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΝΟΚ Γιάννης Αδαμόπουλος, ο α’ αντιπρόεδρος Δημήτρης Κακαλίκας, καθώς και η πρόεδρος της ΕΣΣΠΕΠ κ. Αυδούλη η οποία συνεχάρη για την διοργάνωση και ευχαρίστησε για την φιλοξενία.
Επικεφαλής διαιτησίας ήταν η Μαρία Ρομπάκη, με βοηθό τον έμπειρο διαιτητή Πέτρο Διαμαντέα και β’ βοηθούς τους Θοδωρή Αθανασόπουλο και Χρήστο Βέκκο, που φρόντισαν ώστε να διεξαχθούν οι αγώνες σύμφωνα με όλους τους κανόνες της Γ.Γ.Α. και της FIDE.