Τρίτη, 21 Δεκέμβριος 2021 18:08

Με επιτυχία το πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας στη Μεγαλόπολη (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Με επιτυχία το πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας στη Μεγαλόπολη (φωτό)

 

Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών και Γυναικών ELITE 2021, στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεγαλόπολης, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μεγαλόπολης, η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας και το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου.

Το πρωτάθλημα άρχισε την Πέμπτη με τους προκριματικούς αγώνες και ολοκληρώθηκε την Κυριακή, με τους τελικούς αγώνες.
Οι αποστολές των σωματείων και όλοι οι παράγοντες της διοργάνωσης προσήλθαν στην Μεγαλόπολη από το απόγευμα της Τετάρτης.

Συνολικά, συμμετείχαν 30 σωματεία και κοντά στους 200 αθλητές, αθλήτριες, κριτές, διαιτητές και συνοδοί.
Στους τελικούς αγώνες παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτης Αλεξόπουλος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χάρης Μαριόλης.
Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης ευχαρίστησε την Ομοσπονδία Πυγμαχίας για την εμπιστοσύνη που έδειξε στον Δήμο. Ανέφερε ότι η Μεγαλόπολη έχει αναπτύξει τον αθλητισμό σε πάρα πολλούς τομείς.
Ζήτησε την βοήθεια του Υφυπουργού για την στήριξη στα πλαίσια της απολιγνιτοποίησης, από τον πυλώνα του αθλητισμού.

Ο Υφυπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι η αξιοποίηση της πίστας Μοτοκρός και ότι συμφωνεί να αναλάβει το Υπουργείο Αθλητισμού αυτή την υποδομή, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κέντρο για πολλές αθλητικές δράσεις.
Το παρών στους αγώνες έδωσαν, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης, ο επικεφαλής του τομέα αθλητισμού της ΝΔ, Παναγιώτης Βαλασόπουλος και πολλοί πολίτες που γνώρισαν το άθλημα και ήρθαν σε επαφή με αυτό.