Παρασκευή, 31 Δεκέμβριος 2021 13:57

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου στη Λαζαρίνα

Γράφτηκε από τον

 

Υπογράφηκε χθες η σύμβαση για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στη Λαζαρίνα της Δ.Ε. Μεσσήνης, μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου και του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας «Χρονόπουλος Ανώνυμη Τεχνική-Κατασκευαστική και Εμπορική Εταιρεία».

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 110.000 ευρώ και όπως αναφέρει ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, το υλοποιεί ο Δήμος Μεσσήνης και χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Ειδικότερα, προβλέπονται εργασίες αναβάθμισης του γηπέδου μπάσκετ, κατασκευή δύο νέων γηπέδων τένις, αναβάθμιση των τριών υπαρχόντων γηπέδων τένις και ενίσχυση του φωτισμού με τοποθέτηση νέων προβολέων.
Με τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις και σε συνδυασμό με νέες οι οποίες μελετώνται, “ο Δήμος Μεσσήνης θα αποκτήσει ένα πλήρες σύγχρονο αθλητικό κέντρο το οποίο θα προσδώσει άλλη προοπτική στην προσέλκυση του αθλητικού τουρισμού στον δήμο”, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, “αφού δημιουργηθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις για το τένις, συμπεριλαμβανομένου και του υπάρχοντος ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ που αναβαθμίζεται, σχεδιάζονται να κατασκευαστούν -και γι’ αυτό πραγματοποιούνται μελέτες- αποδυτήρια ποδοσφαίρου, αποδυτήρια τένις και αναψυκτήριο. Επιπλέον έχει δρομολογηθεί και η τοποθέτηση μεταλλικής εξέδρας για το γήπεδο ποδοσφαίρου”.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος δήλωσε σχετικά: “Όλα αυτά συντελούν στη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού πολυχώρου που θα δώσει την ευκαιρία σε άτομα όλων των ηλικιών να αποκτήσουν μία επιπλέον επιλογή για την άθλησή τους. Ευελπιστούμε ότι η ολοκλήρωση αυτού του έργου θα προσθέσει ένα ακόμα λιθαράκι και στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού στον δήμο μας”.