Σάββατο, 15 Ιανουάριος 2022 13:29

Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016: Μίτινγκ άλμα επί κοντώ το Μάιο στην Καλαμάτα!

Γράφτηκε από τον

Μια μεγάλη αθλητική εκδήλωση ετοιμάζει για την άνοιξη ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016, καθώς με τη στήριξη του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας θα διοργανώσει το Μάιο μίτινγκ στο άλμα επί κοντώ.

Η καινοτομία είναι ότι θα υλοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, με τον καλαματιανό σύλλογο να σημειώνει ότι θα τηρεί όλα μέτρα προστασίας κατά του covid-19 και θα έχει τις προδιαγραφές ενός διεθνούς αγώνα μίτινγκ.
Στην ανακοίνωση του ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής: “Το όνομα της εκδήλωσης είναι Kalamata Street Pole Vault, με σκοπό την πραγματοποίησή της κάθε άνοιξη. Για τον αγώνα έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή πολλοί Έλληνες και ξένοι επικοντιστές. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παράλληλες δραστηριότητες με κοινωνική προσφορά και σεμινάριο για τα παιδιά. Αγώνες με ανάλογη μορφή Street Pole Vault διεξάγονται και σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, όπως και στην Αθήνα τα προηγούμενα χρόνια, πάντα με τεράστια επιτυχία. Ένας θεσμός με πολλά πλεονεκτήματα για την τουριστική ανάδειξη της Καλαμάτας και την καθιέρωση της πόλης ως προορισμού αθλητικού τουρισμού.
Καταβάλλονται προσπάθειες για την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Νίκο Τσώνη.
Αναμένεται πολλοί φίλοι του αθλητισμού να επισκεφτούν την Καλαμάτα με αφορμή τον αγώνα, γεγονός που θα προσφέρει οικονομικά οφέλη στους επαγγελματίες της πόλης, σε καταστήματα και καταλύματα. Αυτή την περίοδο που διεξάγονται ελάχιστες αθλητικές εκδηλώσεις, είναι ακόμη μεγαλύτερη η ανάγκη μιας τέτοιας εκδήλωσης γιατί θα αποτελεί κίνητρο για τα παιδιά να ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες προς όφελος της υγείας και της κοινωνικότητας.
Ο ΓΣ ΑΚΡΙΤΑΣ είναι ο μοναδικός σύλλογος στη Μεσσηνία που έχει Ακαδημία Άλματος επί Κοντώ από το 2020 και παρά τις δύσκολες συνθήκες συνεχίζει να πραγματοποιεί προπονήσεις σε καθημερινή βάση. Πολλά παιδιά έχουν έτσι τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να εξελιχθούν σε αυτό το εξαιρετικό αγώνισμα του στίβου, με την καθοδήγηση ειδικευμένου προπονητικού προσωπικού. Παράλληλα υλοποιούνται καθημερινά προπονήσεις σε όλα τα αγωνίσματα, τρέξιμο, άλματα, ρίψεις. Παροτρύνουμε τους γονείς να συνεχίσουν να στηρίζουν την επιλογή της τακτικής άθλησης των παιδιών, δίνοντας προτεραιότητα στον στίβο, που είναι η πλέον ασφαλής και συνάμα επωφελής σωματική δραστηριότητα”.