Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2022 14:55

Αγώνες δρόμου για φιλανθρωπικό σκοπό στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον

Αγώνες δρόμου για φιλανθρωπικό σκοπό θα γίνουν το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στη Μεσσήνη.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης (ΣΑΜ), ο ΣΔΥ Μεσσηνίας και ο Δήμος Μεσσήνης, θα διοργανώσουν αγώνες δρόμου 5 χλμ., 10 χλμ. ενηλίκων και 1χλμ. παιδιών, στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης. Με τους αγώνες αυτούς θα “εγκαινιαστεί” αγωνιστικά ο ελαστικός τάπητας του Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης.
Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία σε αθλητές όλων των ηλικιών να λάβουν μέρος σε μία αθλητική διοργάνωση «γνωριμίας» με το ανακαινισμένο Στάδιο από τη μια και ενίσχυσης της φιλανθρωπικής δράσης από την άλλη. Ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον συμμετοχής και για τον λόγο αυτό προγραμματίστηκαν 6 διαφορετικές εκκινήσεις, έτσι ώστε να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά μέτρα.
Το πρόγραμμα των αγώνων έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Ώρα: 4.15 μ.μ.: 1 χλμ. παιδιών, έτος γεν. 2010+ Α σειρά.
Ώρα: 4.25 μ.μ.: 5 χλμ. Α σειρά.
Ώρα: 5.15 μ.μ.: 1 χλμ. παιδιών, έτος γεν. 2007 έως 2010.
Ώρα: 5.30 μ.μ.: 10 χλμ. Α σειρά.
Ώρα: 6.30 μ.μ.: 5 χλμ. Β σειρά.
Ώρα: 7.20 μ.μ.: 10 χλμ. Β σειρά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης, “δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν δρομείς με ή χωρίς δελτίο ΣΕΓΑΣ, πλήρως εμβολιασμένοι κατά του Covid-19, οι φέροντες πιστοποιητικό νόσησης και οι έχοντες αρνητικό αποτέλεσμα γρήγορου ή μοριακού τεστ εντός 48 και 72 ωρών αντίστοιχα. Οι δρομείς κάτω των 18 ετών υποχρεούνται να επιδεικνύουν self test της ημέρας διεξαγωγής ή της προηγούμενης. Αυτός ο κανόνας ισχύει και για όλους τους εμπλεκόμενους με το γεγονός, όπως κριτές, προσωπικό, εθελοντές και συνοδούς των αθλητών.
Δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Ως κόστος συμμετοχής ορίζονται τα 8 ευρώ ανά ενήλικα, καταβλητέο στη γραμματεία των αγώνων κατά τη παραλαβή του bib. Ελεύθερα θα συμμετέχουν τα παιδιά στα 1.000 μ. Η διοργάνωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού τα έσοδα θα χορηγηθούν στη δομή παροχής βασικών αγαθών του Δήμου Μεσσήνης (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Δημοτικό Συσσίτιο)”.