Παρασκευή, 21 Ιανουάριος 2022 12:00

Προπονητικό καμπ τριάθλου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Αθλητές τριάθλου όλων των ηλικιών και επιπέδων, θα συμμετάσχουν στο προπονητικό καμπ, που διοργανώνει στην Καλαμάτα, το Triathlon Lab Athens σε συνεργασία με την ομάδα Τριάθλου Athens Triathlon Team.

Το εν λόγω καμπ ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή, με συμμετοχή και ξένων αθλητών, όπως ο Ισπανός Andreu Torregrosa με καταγωγή από την Βαλέθια της Ισπανίας και ο οποίος ζει και εργάζεται μόνιμα στην Ελβετία.
Έχει λάβει μέρος σε αγώνες τριάθλου σε όλο τον κόσμο (ΗΠΑ, Ουρουγουάη, Ελβετία, Ισπανία κ.λπ) και φέτος προετοιμάζεται για τους αγώνες Ironman στις ΗΠΑ, την Ιταλία και στην Ελλάδα τον επόμενο Οκτώβριο. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά : «Είναι μία χρονιά επανόδου σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς και ελπίζω η προετοιμασία μου να πάει εξαιρετικά, ώστε να μπορέσω να πετύχω τους αγωνιστικούς μου στόχους το επόμενο καλοκαίρι και φθινόπωρο. Ανυπομονώ να συμμετέχω στο καμπ. Για εμένα τα καμπ είναι πάντοτε μία μοναδική εμπειρία καθώς εμπεριέχουν έντονη αλληλεπίδραση τόσο με τους προπονητές όσο και τους συναθλητές μου»

68 ετών ο μεγαλύτερος αθλητής
και 12 ετών η μικρότερη αθλήτρια!

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής στο καμπ θα είναι ο Ξενοφώντας Λουράντος, (68 ετών) διευθύνων σύμβουλος σε μεγάλη εταιρεία τροφίμων και η μικρότερη, η 12χρονη αθλήτρια από την Πάτρα Δήμητρα Σάκκη, που ασχολείται με την συγχρονισμένη κολύμβηση και παρακολουθώντας τον πατέρα της να ασχολείται με το τρίαθλο έχει γοητευτεί και θέλει να ασχοληθεί και εκείνη.
Ο κ.Λουράντος δήλωσε:
“Το μότο μου είναι κάθε χρόνο να βελτιώνομαι τόσο τεχνικά όσο και σε επιδόσεις. Μετά από 8 χρόνια συστηματικής ενασχόλησης με το τρίαθλο ο προπονητής μου θεωρεί ότι είμαι στην καλύτερη φυσική κατάστασης της ζωής μου. Δεν υπάρχουν μυστικά, παρά μόνο η συστηματική καθημερινή προπόνηση, ανεξάρτητα από καιρικές συνθήκες ή/ και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Καθώς μεγαλώνουμε η ενδυνάμωση, η ποιοτική διατροφή, η ποιοτική αποκατάσταση αποκτούν κομβικά σημεία για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό».
Η Δήμητρα Σάκκη είπε: “Παρακολουθώντας τον πατέρα μου να ασχολείται με το τρίαθλο αποφάσισα να δοκιμάσω και εγώ να ξεκινήσω προπόνηση τριάθλου και έχω συμμετάσχει ήδη στον πρώτο μου αγώνα. Στόχος μου είναι να βελτιώσω την τεχνική μου και στα τρία αθλήματα χωρίς να επηρεαστεί η σχολική μου απόδοση, ώστε να μπορέσω να συμμετέχω με υψηλότερους στόχους στους αγώνες του καλοκαιριού. Ειλικρινά ανυπομονώ για το καμπ”.

O προπονητής της ομάδας Γιάννης Ψαρέλης δήλωσε σχετικά : “Ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς με απόλυτη πειθαρχία στα υγειονομικά πρωτόκολλα, ερχόμαστε για ακόμα μία φορά στην καρδιά του χειμώνα στην πολυαγαπημένη μας Καλαμάτα για ένα έντονο προπονητικό τριήμερο ,με τους αθλητές να συνοδεύονται από τις οικογένειές τους και έτσι να συνδυάσουν προπόνηση με οικογενειακές διακοπές. Τα οφέλη από τέτοια καμπ για μία πόλη είναι πολλαπλά. Βοηθούν να υπάρχει τουρισμός και οικονομική ζωή εκτός τουριστικής περιόδου, διαφημίζουν την πόλη και με την βοήθεια των τοπικών μέσων ενημέρωσης συνεισφέρουν στην ενίσχυση της αθλητικής κουλτούρας σε μία πόλη. Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε αυτό το καμπ”.

 

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ