Κυριακή, 17 Αύγουστος 2014 18:26

Ασημένιο μετάλλιο ο Τσάτουμας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Γράφτηκε από τον

Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Μεσσήνιος άλτης Λούης Τσάτουμας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου. Η δικαίωση για τον 32χρονο αθλητή του Μεσσηνιακού, που επί σειρά ετών αγωνίζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά δεν είχε καταφέρει να ανέβει σε βάθρο διοργάνωσης του ανοιχτού στίβου, ήρθε φέτος, καθώς με άλμα στα 8.15 μέτρα, που πέτυχε με την πρώτη προσπάθεια, πήρε την 2η θέση στον τελικό του μήκους.

Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Βρετανός Γκρεγκ Ράδερφοντ με 8,29μ. ενώ «χάλκινος» ήταν ο Γάλλος Καφετιάν Γκομίς με 8,14μ.
Ο τελικός ξεκίνησε ιδανικά για τον Τσάτουμα, αν και αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στην ποδοκνημική, καθώς στο πρώτο του άλμα έκανε το 8,15μ. και με την ολοκλήρωση των προσπαθειών όλων των αθλητών, ήταν πρώτος. Ωστόσο στο επόμενο, ο Ράδερφοντ «πέταξε» στα 8,27μ., ενώ ο Ελληνας πρωταθλητής δεν μπόρεσε να βελτιώσει την επίδοσή του. Ακολούθησε το άλμα του στα 7,82μ., ένα άκυρο, ένα στα 7,83μ., ένα στα 7,86μ. και το τελευταίο στα 7,72μ.
Την ίδια ώρα, ο Ράδερφοντ βελτίωνε την επίδοσή του κατά δύο εκατοστά, ενώ άρχισαν να «ανεβαίνουν» οι Κάσερες (8,11μ.) και Γκομίς (8,13μ.). Ωστόσο, ως το τέλος, κανείς τους δεν μπόρεσε να του πάρει το ασημένιο, αν και ο Γάλλος έκανε 8,14μ. στο τελευταίο του άλμα!
«Ηθελα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στο πρώτο άλμα και να κυνηγήσω την καλύτερη δυνατή επίδοση. Πονούσα στον αστράγαλο και αυτό είχε ως συνέπεια να ανταποκριθώ τεχνικά μόνο στο πρώτο άλμα, οπότε η κατάκτηση αυτού του μεταλλίου είναι μεγάλη επιτυχία για μένα. Οι εμφανίσεις μου στους επόμενους αγώνες θα εξαρτηθούν από την πορεία του τραυματισμού μου. Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο στην κοπέλα μου, που λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να είναι στη Ζυρίχη, όμως, παρακολούθησε τον αγώνα από την τηλεόραση», είπε ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού στη μικτή ζώνη.

Οι πρώτοι 8 του τελικού

1. Γκρεγκ Ράδερφορντ (Βρετανία) 8.29
2. Λούης Τσάτουμας (ΕΛΛΑΔΑ) 8.15
3. Καφετιέν Γκομί (Γαλλία) 8.14
4. Εουσέμπιο Κάσερες (Ισπανία) 8.11
5. Μίκαελ Τορνέους (Σουηδία) 8.09
6. Ιγκνίσιους Γκάϊσα (Ολλανδία) 8.08
7. Τόμας Γιάτσουκ (Πολωνία) 8.07
8. Κρίστιαν Ρέιφ (Γερμανία) 7.95