Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 13:10

ΣΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ο Κουμανάκος έπιασε το όριο για το “Σπάρταθλον”

Γράφτηκε από τον

Με τη συμμετοχή πολλών αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Σπάρτη, το “1° Spartan City Ultra”.

Ενας αγώνας δρόμου των των 6, 12 και 24 ωρών που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Σπαρτιάτες Δρομείς» με την υποστήριξη του Δήμου Σπάρτης και του Α.Ο.Δ. Σπάρτης.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα, που ήρθε για να μείνει, καθώς η πιστοποιημένη διαδρομή του, έδινε τη δυνατότητα στους αθλητές να επιτύχουν τα κριτήρια συμμετοχής για τον Διεθνή Αγώνα “Σπάρταθλον” , και η επίτευξη όποιου ορίου πρόκρισης ή ακόμα και παγκοσμίου ρεκόρ, επικυρώνεται από τους επίσημους κριτές της Ομοσπονδίας που ήταν στην διοργάνωση.
Ο Βασίλης Κουμανάκος, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας ήταν από τους αθλητές που διακρίθηκαν.
Ο υπερμαραθωνοδρόμος του ΣΔΥΜ συμμετείχε για μία ακόμα σε αγώνα υπεραπόστασης, κάνοντας κατάθεση ψυχής.
Συγκεκριμένα, έλαβε μέρος στον αγώνα των 24 ωρών και συμπλήρωσε 182 χιλιόμετρα, πιάνοντας έτσι το όριο για το “Σπάρταθλον”.
Θριαμβευτής του αγώνα των 24 ωρών ήταν ο Ivan Bretan. Ο Σουηδός υπερμαραθωνοδρόμος κατάφερε να διανύσει συνολικά 210 χιλιόμετρα κατακτώντας την πρώτη θέση. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή στις 5 το απόγευμα στους δρόμους της Σπάρτης.