Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2022 15:53

Την Κυριακή ο Μαραθώνιος Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Τα γιορτινά της θα φορέσει αυτή την Κυριακή η Μεσσήνη, καθώς θα φιλοξενήσει τον 15ο Μαραθώνιο Δρόμο, ενώ παράλληλα θα γίνουν και αγώνες 3 και 10 χιλιομέτρων.

Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο της Μεσσήνης θα δοθεί στις 7 το πρωί από την κεντρική πλατεία, που είναι και το σημείο τερματισμού. Στις 9.30 το πρωί θα ξεκινήσει ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων και στις 11.30 το πρωί, αυτός των 3 χιλιομέτρων. Τους αγώνες διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Αθλουμένων Μεσσήνης (Σ.Α.Μ.), τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (Σ.Δ.Υ. Μ.), τον Μεσσηνιακό Γ.Σ. και την αιγίδα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο μέσω διαδικτύου (http://marathon.messini.gr/engrafes/, πληροφορίες στα τηλέφωνα 2722024784 και 6945003291). Οι διοργανωτές θα παραχωρήσουν αύριο στις 11 το πρωί συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο Μεσσήνης. Να σημειωθεί ότι στους αγώνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή δρομείς που γυμνάζονται συστηματικά αλλά και ερασιτέχνες αθλούμενοι δρομείς.
Στο μεταξύ διανεμήθηκε στα σχολεία το έντυπο της Δήλωσης Συμμετοχής στους αγώνες των 10 χλμ. και 3 χλμ. που συμμετέχουν μαθητές. Για τη συμμετοχή στους αγώνες θα εφαρμοστούν τα επικαιροποιημένα πρωτόκολλα της ΓΓΑ τα σχετικά με την αποφυγή μετάδοσης των παραλλαγών της covid-19. Κατά την παραλαβή του αγωνιστικού υλικού θα ζητηθούν ισχύοντα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ενώ στο ποσοστό των ανεμβολίαστων που θα δεχθεί η οργανωτική επιτροπή θα ζητηθεί βεβαίωση αρνητικού rapid test ή PCR.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ