Σάββατο, 02 Απρίλιος 2022 16:53

Ολα έτοιμα για τον Μαραθώνιο Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Μετά από διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας, ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης επιστρέφει και η πόλη είναι έτοιμη να υποδεχτεί εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους αθλητές.

Το ραντεβού έχει δοθεί για αυτή την Κυριακή στις 7 το πρωί στην κεντρική πλατεία, που είναι το σημείο αφετηρίας και τερματισμού όλων των αγώνων. Παράλληλα με τον Μαραθώνιο, θα γίνουν αύριο και αγώνες 3 και 10 χιλιομέτρων. Στις 9.30 το πρωί θα ξεκινήσει ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων και στις 11.30 το πρωί τα 3 χιλιόμετρα. Τον 15ο Μαραθώνιο Δρόμο, διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Αθλουμένων Μεσσήνης (Σ.Α.Μ.), τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (Σ.Δ.Υ. Μ.), τον Μεσσηνιακό Γ.Σ. και την αιγίδα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Η συνέντευξη Τύπου

Χθες οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο Μεσσήνης. Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: “Μετά από μια πολύ δύσκολη διετία και έναν μαραθώνιο υγειονομικής κρίσης, μπαίνουμε ξανά σε μια κανονικότητα. Ο 15ος Μαραθώνιος είναι σπουδαίο αθλητικό γεγονός για το Δήμο και εντάσσεται σ’ ένα πλαίσιο δράσεων που αυξάνουν την επισκεψιμότητα”. Δίπλα του ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Μπάμπης Μακρής δήλωσε ότι υπάρχει χαρά και συγκίνηση, που θα διεξαχθεί ξανά ο Μαραθώνιος και τόνισε ότι ο Δήμος είναι κοντά στον αθλητισμό. Ο Δημήτρης Πουλόπουλος, εκ μέρους του Μεσσηνιακού, εξέφρασε τη βεβαιότητα του για την επιτυχία του αγώνα, που είναι μαζί με τα “Παπαφλέσσεια” οι δύο μεγαλύτερες, όπως είπε, αθλητικές εκδηλώσεις. Η τεχνογνωσία των ανθρώπων που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας τον Μαραθώνιο είναι αυτή που εγγυάται, σύμφωνα με τον κ. Πουλόπουλο την επιτυχία και στάθηκε στα οφέλη που έχει για την περιοχή ο αγώνας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αθλουμένων Μεσσήνης Γιάννης Πουλάκος, επεσήμανε ότι ο Μαραθώνιος είναι ο αρχαιότερος στη χώρα, μετά από αυτόν της Αθήνας και η διαδρομή του έχει πιστοποιηθεί. Κάτι που σημαίνει ότι οι όποιες επιδόσεις αναγνωρίζονται από την Ομοσπονδία. Στη σημασία του αγώνα για τον αθλητικό τουρισμό της Μεσσήνης, στάθηκε ο πρωταθλητής του μήκους και νυν προπονητής Λούης Τσάτουμας. Ο Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, διευθυντής των αγώνων, δήλωσε ότι διοργανώνεται η 15η έκδοση του Μαραθωνίου, που έχει ξεκινήσει από το 2004, αλλά δύο αγώνες έχουν χαθεί λόγω της πανδημίας και άλλοι δύο, λόγω του ότι συνέπεσαν με την αλλαγή της δημοτικής αρχής. Ο κ. Ζαχαρόγιαννης, πρόσθεσε ότι η διαδρομή είναι ακόμα πιο εύκολη, μετά τις αλλαγές που έγιναν από την Οργανωτική Επιτροπή και εκτίμησε ότι θα βρεθούν 200 αθλητές στην αφετηρία του Μαραθωνίου, 250 στα 10 χιλιόμετρα και από 250 έως 400 στα 3 χιλιόμετρα, μιας και θα βοηθούν και οι καιρικές συνθήκες. Ο Νίκος Ρούτσης, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης είπε ότι η πόλη είναι έτοιμη για τους αγώνες, που θα αφήσουν τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ο Αλέξης Ζάννης, εκ μέρους του ΣΔΥΜ και μέλος του αγωνιστικού τομέα, ευχαρίστησε τις Υπηρεσίες του Δήμου και όλους όσους βοήθησαν για την διοργάνωση του Μαραθωνίου.