Σάββατο, 09 Απριλίου 2022 14:05

ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ: Φιλικοί αγώνες με Σπάρτη στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον
ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ: Φιλικοί αγώνες με Σπάρτη στη Μεσσήνη

Φιλικοί αγώνες πάλης ανάμεσα στον ΑΣΜ Αριστόδημο και τον Παλαιστικό Σπάρτης, έγιναν την περασμένη Τετάρτη στη Μεσσήνη, με αφορμή την παγκόσμια μέρα αθλητισμού.

Τους αγώνες διοργάνωσε ο ΑΣΜ Αριστόδημος, που παράλληλα βράβευσε τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Βασίλη Καπέλιο, τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο και τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΟΠ Κώστα Θάνο, για την προσφορά τους στο σύλλογο. Ακόμα τιμήθηκαν και οι διεθνείς διαιτητές Γιώργος Καράμπελας και Παυλίνα Γεωργίου οι οποίοι διαιτήτευσαν τους αγώνες.

Σχέδια για διεθνές τουρνουά πάλης

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Αριστόδημος έκανε γνωστό στους παρευρισκόμενους, ότι στις 30 Απριλίου θα παρουσιάσει σχέδιο για τη διοργάνωση διεθνούς τουρνουά πάλης στην πόλη της Καλαμάτας. Σκοπός του συλλόγου είναι η σύνδεση του αρχαίου αθλήματος της πάλης, με τον πολιτισμό και τον τουρισμό, γι αυτό και η έναρξη των αγώνων προτείνεται να γίνει στην παλαίστρα της εμβληματικής αρχαίας Μεσσήνης. Η ιδέα έτυχε πλήρους αποδοχής,, από τους προσκεκλημένους και προγραμματίστηκε επόμενη συνάντηση στις 30 Απριλίου στις 19:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Μεσσήνης , στην οποία θα προσκληθούν να παρευρεθούν: Ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πάλης, Θοδωρής Χαμάκος. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Π και ολυμπιονίκης Κώστας Θάνος. Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος. Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με ένα μέλος του Εργαστηρίου iSportManagement LAB Ο διεθνής διαιτητής και διευθυντής των μεσογειακών αγώνων Γιώργος Καράμπελας και ο Μπάμπης Βακαλόπουλος, θερμός υποστηρικτής της ιδέας και με μεγάλη εμπειρία σε αθλητικές διοργανώσεις στο νομό.
“Δίνοντας συνέχεια στην ιστορία και τον πολιτισμό μας, αισιοδοξούμε η παλαίστρα της αρχαίας Μεσσήνης να γίνει σημείο αναφοράς της σύγχρονης πάλης ως χώρος ετήσιας συνάντησης λαών και πολιτισμών, σε ένα διεθνές τουρνουά με την ονομασία διεθνές τουρνουά πάλης Πέτρος Θέμελης , τιμώντας παράλληλα τον άνθρωπο που έφερε στο φως την αρχαία πόλη. Η καθιέρωση διεθνούς τουρνουά στο νομό μας, με την έναρξη στην παλαίστρα της Αρχαίας Μεσσήνης και η προβολή του σε διεθνές επίπεδο, εκτιμάμε ότι θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη και θα συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας”, καταλήγει η ανακοίνωση του Αριστόδημου.