Πέμπτη, 28 Αύγουστος 2014 17:37

Με 13 αθλητές το Σάββατο ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος του Μεσσηνιακού κόλπου

Γράφτηκε από τον
Με 13 αθλητές το Σάββατο ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος του Μεσσηνιακού κόλπου

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας θα διοργανώσει και φέτος τον Κολυμβητικό Μαραθώνιο του Μεσσηνιακού Κόλπου που θα γίνει μεθαύριο Σάββατο στην διαδρομή Καλαμάτα - Κορώνη.


Στην φετινή διοργάνωση, την 26η, θα συμμετέχουν 13 αθλητές, 5 ξένοι και 8 Έλληνες ενώ το παρών θα δώσει για 24η συνεχόμενη φορά ο Ούγγρος Μανυόκι Αττίλα.
Σήμερα το μεσημέρι οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου (φωτό) με τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας να αποκαλύπτει πως από τη νέα χρονιά η διοργάνωση θα έχει τελείως διαφορετικό χαρακτήρα, χωρίς να αναφέρεται σε περισσότερες λεπτομέρειες.
«Του χρόνου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα στον αγώνα, κάτι διαφορετικό, όμως δεν θα πω τώρα τις λεπτομέρειες. Ο σκοπός του αγώνα δεν είναι οικονομικός. Ο ΝΟΚ δεν έχει κανένα οικονομικό κέρδος. Κάνει τον αγώνα για να προβάλλει την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή παγκοσμίως. Ελπίζω να είναι καλές οι καιρικές συνθήκες, αν και ο αγώνας δεν σταματάει έστω και αν κολυμπάει μόνο ένας αθλητής. Είναι χαρά μας που είναι και πάλι εδώ ο Αττίλα και του εύχομαι καλή επιτυχία», τόνισε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.
Ο πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας Γιάννης Αδαμόπουλος σημείωσε: «Είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την Καλαμάτα και την Μεσσηνία και εξακολουθεί να διεξάγεται παρά τις αντίξοες συνθήκες. Ευχαριστούμε τον κ. Κακαλίκα και τον ΝΟΚ για τις προσπάθειες τους για ένα πετυχημένο αγώνα. Ο Δήμος προσπαθεί πάντα να βοηθά και να στηρίζει σημαντικά γεγονότα που προβάλλουν την πόλη».
Ο Μανυόκι Αττίλα από την πλευρά του χαρακτήρισε την Καλαμάτα δεύτερο του σπίτι.
«Έρχομαι στην Καλαμάτα και στον αγώνα για να το ευχαριστηθώ. Δεν νιώθω κανένα βάρος και θα κάνω το καλύτερο δυνατό. Η Καλαμάτα είναι το δεύτερο σπίτι μου και είμαι πολύ χαρούμενος κάθε φορά που έρχομαι εδώ».
Να σημειωθεί πως ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί του Σαββάτου, στο χώρο μπροστά από το ξενοδοχείο Messinian Bay. Ο τερματισμός θα γίνει στην Κορώνη όπου το βράδυ θα γίνει η τελετή των απονομών από το Δήμο Πύλου - Νέστορος.
Εκτός από τον Αττίλα, στον αγώνα θα συμμετέχουν οι Σέζαρ Ρουίζ Ερνάντεζ (Ισπανία), Μαργαρίτα Λορένς Μπαγκούρ (Ισπανία), Σέιλ Σαβουέλ (Οουγγαρία), Μάνφρε Σπίτζιερ (Αυστρία) και οι Έλληνες Γρηγόρης Αμασλίδης, Αναστάσιος Αυγερινός, Κώστας Ζαμπέτογλου, Μιλτιάδης Καραγεωργιάδης, Γιάννης Κουστένης, Δανάη Μενεξιάδη, Γεράσιμος Πεφάνης, Σοφία Ψιλόλιγνου.