Τρίτη, 19 Απρίλιος 2022 11:02

Τμήμα ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ δημιουργεί ο ΝΟΚ!

Γράφτηκε από τον

Τη δημιουργία τμήματος ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα ανακοίνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας, μέσω του προέδρου του Γιάννη Αδαμόπουλου.

“Το όραμα των ανθρώπων του ΝΟΚ από το 1939 είναι να δίνει ανιδιοτελώς τη δυνατότητα άσκησης, χωρίς διακρίσεις και να βάζει νέους στόχους.
Θυμίζουμε, ότι ο ΝΟΚ έχει τμήματα κολύμβησης, υδατοσφαίρισης, ιστιοπλοΐας, σκάκι, βόλεϊ, παλαιότερα μπάσκετ, ενώ είχε και το πρώτο γήπεδο τένις. Και τώρα ερχόμαστε να δημιουργήσουμε το τμήμα ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα, με σύνθημα “Βρες και εσύ το δικό σου κύμα”, ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου και ευχαρίστησε το ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και ιδιαίτερα τα μέλη του δ.σ. και την κ. Καρέλια για τη χορηγία, ώστε να προχωρήσει το εγχείρημα. Δίπλα του, ο Γιώργος Σπυρόπουλος, έφορος του τμήματος ιστιοπλοΐας, ανέφερε ότι αναμένονται στην Καλαμάτα δύο ειδικά σκάφη από την Αυστραλία, ενώ θα έρθει στην πόλη και κλιμάκιο από την Ομοσπονδία για να βοηθήσει. Ακόμα αθλήτρια του ΝΟΚ παρακολουθεί αυτό το καιρό προπονήσεις στην Αθήνα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το νέο τμήμα.
Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου ήταν και ο Γιώργος Λαζαρίδης, πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο και ιδρυτής του συλλόγου “ΔιαφοροΖΩ”.
“Οταν δέχτηκα το τηλέφωνο από τον πρόεδρο κ. Αδαμόπουλο, δεν μπορούσα να αρνηθώ να συμμετάσχω σε αυτή την πρωτοβουλία. Πρέπει τα άτομα με αναπηρία να βγαίνουν από το σπίτι και να βρίσκουν διεξόδους σε όλα τα αθλήματα. Ελπίζω να ασχοληθούν με την ιστιοπλοΐα. Η Καλαμάτα ενδείκνυται για ναυταθλητισμό τόσο για άτομα με αναπηρία, όσο και για αρτιμελή”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Λαζαρίδης και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασχοληθεί στο μέλλον και αυτός με το άθλημα.
“Το άθλημα που έχω επιλέξει, δεν μου αφήνει αρκετό χρόνο. Στον ελεύθερο χρόνο μου θα κάνω πάντως προπονήσεις στην ιστιοπλοΐα και στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να είναι και το επόμενο άθλημά μου”, κατέληξε.
Να σημειωθεί ακόμα ότι ο κ. Αδαμόπουλος ανέφερε ότι ο ΝΟΚ έκανε πρόταση στην Ομοσπονδία και ανέλαβε την προώθηση του μηνύματος εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο κ. Αδαμόπουλος ευελπιστεί να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια και οι Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας. Το μήνυμα που στέλνει είναι “ Πρωταθλητές στη θάλασσα, πρωταθλητές στη ζωή”.

Για ρεκόρ συμμετοχών οι αγώνες “Σπύρος Κοντόπουλος”

Στη συνέντευξη Τύπου του ΝΟΚ έγινε αναφορά και για τους αγώνες κολύμβησης “5ο Κύπελλο Σπύρος Κοντόπουλος” που θα διοργανώσει ο σύλλογος στις 7 και 8 Μαΐου στο κολυμβητήριο Καλαμάτας.
Η έφορος του τμήματος κολύμβησης του ΝΟΚ Βάσω Τσάκωνα, το χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός, καθώς όπως λέει: “Οι συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, είναι ήδη 400 και μπορεί να ξεπεράσουν τις 530 που είχαμε την προηγούμενη φορά. Βοηθά και το κολυμβητήριο που έχει εκσυγχρονιστεί και έρχονται για προπονήσεις από άλλες πόλεις, ενώ συμμετέχει και ο πρωταθλητής Απόστολος Χρήστου. Είναι σημαντικό για τα παιδιά των ακαδημιών να κολυμπούν μαζί του”.. Η κ. Τσάκωνα μίλησε και για την πρωτιά του αθλητή του ΝΟΚ Μάριου Χρυσομάλλη στα 100 μέτρα στους αγώνες Λυκείων, που του έδωσε το εισιτήριο για την Παγκόσμια Γυμνασιάδα τον επόμενο μήνα στη Νορμανδία.