Πέμπτη, 21 Απρίλιος 2022 13:20

O NOK πρωταθλητής Πελοποννήσου στο σκάκι!

Γράφτηκε από τον
O NOK πρωταθλητής Πελοποννήσου στο σκάκι!

Πρωταθλητής Πελοποννήσου για το 2022 στο σκάκι, αναδείχθηκε ο Ναυτικός Καλαμάτας, καθώς κατέκτησε με πέντε νίκες την πρώτη θέση στο ομαδικό πρωτάθλημα ΠΟΑ ΕΣΣΠΕΠ 2022, που έγινε από 15 έως Απριλίου στο Αργος.

Ο ΝΟΚ παρότι συμμετείχε με ελλείψεις, πήρε τον τίτλο, προσθέτοντας έτσι μία ακόμα μεγάλη επιτυχία για το τμήμα σκακιού. Στους αγώνες που διοργάνωσαν, ο Σ.Ο. Περσέας Άργους, η ΕΣΣΠΕΠ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, συμμετείχαν 10 συνολικά ομάδες. Το πρωτάθλημα διεξήχθη με ελβετικό σύστημα 5 γύρων.

Για την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, συμμετείχαν οι: Τσεκούρας Θοδωρής, Σγουρός Αποστόλης, Μουτζούρης Μανώλης, Λαμπρακόπουλος Αλέξανδρος, Μακροπούλου Μαρίνα, Αθανασοπούλου Ανδριάνα, Βασιλοπούλου Άννα, Κουντούρη Χριστίνα, Αθανασόπουλος Θοδωρής, Μαστορίδης Άγγελος και Κυριακόπουλος Νίκος.
Η εξάδα των νεαρών αθλητών εξέπληξε με το ήθος της, την αγωνιστικότητά της και τις εξαιρετικές παρτίδες που έπαιξε.
Να σημειωθεί ότι την αποστολή συνόδευε η έφορος του τμήματος Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα. Η έφορος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Άργους για την ιδιαίτερα σημαντική στήριξη, στην «σχεδόν» μετά covid εποχή, την ΕΣΣΠΕΠ και τον Σ.Σ. «ΠΕΡΣΕΑ» Άργους, καθώς και τους διαιτητές για την εξαιρετική διοργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων. Ακόμα συνεχάρη τους αθλητές της ομάδας του ΝΟΚ για την επιτυχία τους και τον τεχνικό και δάσκαλο της ακαδημίας, Θοδωρή Τσεκούρη για την άρτια προετοιμασία των αθλητών που συμμετείχαν.
Απαντες αφιέρωσαν αυτή την μεγάλη επιτυχία στον κ. Στάθη Καρέλια και στην Εταιρεία Καρέλια Α.Ε. για την συνεχή στήριξη τους στο τμήμα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ΝΟΚ έχουν ως εξής:
1ος γύρος ΝΟΚ – Π.Σ. Μελισσίου 9,5 – 0,5
2ος γύρος Π.Σ. Σπάρτης – ΝΟΚ 4 – 6
3ος γύρος ΝΟΚ – Σ.Ο. Άστρους 8 – 2
4ος γύρος ΣΟ Φιλιατρών – ΝΟΚ 3,5 – 6,5
5ος γύρος ΝΟΚ – Σ.Α. Κορίνθου Αργοναύτης 6 - 4
Η τελική κατάταξη των ομάδων ήταν:
1. Ν.Ο. Καλαμάτας 10 (36)
2. Σ.Ο. Φιλιατρών 8 (31)
3. Π.Σ. Σπάρτης 6 (30,5)
4. Α.Ο. Κρανιδίου 6 (30)
5. Σ.Ο. Άστρους 6 (21,5)
6. Σ.Α. Κορίνθου Αργοναύτης 4 (28,5)
7. Σ.Σ. «ΠΕΡΣΕΑΣ» Άργους 4 (18)
8. Σ.Σ. Τρίπολης 2 (19,5)
9. Σ.Α. Ναυπλίου 2 (16)
10. Π.Σ. Μελισσίου 2 (15,5)