Σάββατο, 30 Απριλίου 2022 22:06

ΓΥΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ενα ανθρώπινο... ποτάμι ξεχύθηκε στους δρόμους

Γράφτηκε από τον
ΓΥΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ενα  ανθρώπινο... ποτάμι ξεχύθηκε στους δρόμους

Δύο χρόνια χωρίς Γύρο Καλαμάτας  (λόγω της πανδημίας) ήταν πολλά.

Ετσι ένα ανθρώπινο... ποτάμι ξεχύθηκε σήμερα το απόγευμα στους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αθλητισμού και ζωής. Ο αγώνας δρόμου των 10 χιλιομέτρων επέστρεψε δυναμικά, καθώς εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι, φόρεσαν τα αθλητικά τους και έτρεξαν ή βάδισαν στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, ενώ έγινε και παιδικός αγώνας 1500 μέτρων.

Ο  20ος επετειακός αγώνας  ήταν αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και στον Σύλλογο ατόμων με εμπειρία καρκίνου "ΞαναρχίΖΩ", ενώ για πρώτη φορά δόθηκε η ευκαιρία να λάβουν μέρος και άτομα με νοητική και σωματική αναπηρία. Ο διοργανωτής Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας πήρε για μία ακόμα φορά άριστα στη διοργάνωση μιας μεγάλης γιορτής του αθλητισμού και ο κόσμος χάρηκε τη μαγευτική διαδρομή, με τα οχτώ από τα 10 χιλιόμετρα να είναι δίπλα στη θάλασσα.

Ενός λεπτού σιγή

Πριν από την εκκίνηση, οι διοργανωτές τίμησαν τη μνήμη του πρώτου προέδρου του ΣΔΥΜ Λεωνίδα Παπαδόπουλου, δίνοντας πλακέτα στην οικογένειά του, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή. Νικητής στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Καρούτζος με χρόνο 31.56, που είναι ρεκόρ διαδρομής. Δεύτερος ήταν ο Νικόδημος Νικολακέας με 32.27 και τρίτος ο Παναγιώτης Μπουρίκας με 33.23.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Σταυρούλα Μπάκα με χρόνο 43.04. Δεύτερη ήταν η Κατερίνα Πρισακάρου με 44.10 και τρίτη η Σταυρούλα Νικολαϊδη με 44.30.

Στα αξιοσημείωτα ότι μεταξύ άλλων έτρεξε ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης και ο πρώην διεθνής διαιτητής Τάσος Κάκος.

Συνδιοργανωτές του αγώνα ήταν ο Δήμος Καλαμάτας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ