Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 11:18

Πλήθος συμμετοχών στο Γύρο Καλαμάτας και ρεκόρ διαδρομής από τον Καρούτζο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Πλήθος συμμετοχών στο Γύρο Καλαμάτας και ρεκόρ διαδρομής από τον Καρούτζο (φωτό)

Δύο χρόνια χωρίς Γύρο Καλαμάτας (λόγω της πανδημίας) ήταν πολλά.

Ετσι ένα ανθρώπινο... ποτάμι ξεχύθηκε το Σάββατο το απόγευμα στους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αθλητισμού και ζωής. Ο αγώνας δρόμου των 10 χιλιομέτρων επέστρεψε δυναμικά, καθώς εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι, φόρεσαν τα αθλητικά τους και έτρεξαν ή βάδισαν σε αυτή τη μαγευτική διαδρομή, με τα 8 από τα 10 χιλιόμετρα να είναι δίπλα στη θάλασσα. Παράλληλα έγινε και παιδικός αγώνας 1.500 μέτρων, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν και άτομα με νοητική και σωματική αναπηρία. Με άλλα λόγια, μια γιορτή αθλητισμού για την πόλη, στην οποία ο διοργανωτής Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, πήρε για μία ακόμα φορά άριστα, έχοντας την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο 20ος επετειακός αγώνας, ήταν αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και στον Σύλλογο ατόμων με εμπειρία καρκίνου "ΞαναρχίΖΩ",
Στα αξιοσημείωτα, ότι μεταξύ άλλων έτρεξαν, ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης και ο πρώην διεθνής Κερκυραίος διαιτητής ποδοσφαίρου, Τάσος Κάκος.

Πριν από την εκκίνηση, οι διοργανωτές τίμησαν τη μνήμη του πρώτου προέδρου του ΣΔΥΜ Λεωνίδα Παπαδόπουλου, δίνοντας πλακέτα στην οικογένειά του, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

Εσπασε ρεκόρ 11 χρόνων

Νικητής στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Καρούτζος. Ο Μεσσήνιος αθλητής, με καταγωγή από τον Πολύλοφο, έκανε χρόνο 31.55 και έσπασε το ρεκόρ διαδρομής που κατείχε ο Γιώργος Καραβίδας από το 2011 με επίδοση 32.12.
Δεύτερος τερμάτισε ο Νικόδημος Νικολακέας με 32.27 και τρίτος ο Παναγιώτης Μπουρίκας με 33.23. Την πρώτη εξάδα στους άνδρες, συμπλήρωσαν οι Γιάννης Καλογερόπουλος (34.34), Δημοσθένης Χρονόπουλος (36.18) και Ανδρέας Ροκοπάνος (36.24).
Στις γυναίκες, την πρώτη θέση κατέλαβε η Σταυρούλα Μπάκα με χρόνο 43.04. Δεύτερη ήταν η Κατερίνα Πρισακάρου με 44.10 και τρίτη η Σταυρούλα Νικολούδη με 44.30. Ακολούθησε στην τέταρτη θέση με 44.52 η Παναγιώτα Τόκα, στην πέμπτη η Ελένη Θεοδωρακοπούλου με 44.53 και στην έκτη θέση, η Μίνα Κατσαφάδου με 45.09.