Παρασκευή, 13 Μάιος 2022 09:56

Αλμα επί κοντώ σήμερα στην πλατεία της Καλαμάτας!

Γράφτηκε από τον
Αλμα επί κοντώ σήμερα στην πλατεία της Καλαμάτας!

Μοναδικό θέαμα υπόσχεται το “Kalamata Street Pole Vault”, ένα μίτινγκ, που δεν έχει προηγούμενο στην πόλη, καθώς για πρώτη φορά θα διεξαχθεί σήμερα αγώνας άλματος επί κοντώ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Σπουδαίοι αθλητές από Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Σερβία, θα λάβουν μέρος στον αγώνα, που διοργανώνει ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, με συνδιοργανωτές το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας. Η καινοτομία είναι ότι γίνεται σε υπαίθριο χώρο, γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να παρακολουθήσει ζωντανά ένα εντυπωσιακό θέαμα από καταξιωμένους επικοντιστές. Ακόμα τα μικρά παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο άθλημα, καθώς έχουν προσκληθεί και σχολεία. Η δράση θα ξεκινήσει από τις 11 το πρωί με αγώνες παιδιών, ενώ στις 5.30 θα αρχίσει ο αγώνας γυναικών και στις 7.30 μ.μ. αυτός των ανδρών. Στόχος είναι το μίτινγκ να γίνει θεσμός, όπως τονίστηκε και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο Καλαμάτας.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είπε ότι "Είναι ένας αγώνας που γίνεται σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και για πρώτη φορά θα γίνει στην Καλαμάτα. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές, τους αθλητές και τον Πέτρο Παπαδόπουλο. Ο Ακρίτας πραγματικά δίνει τον καλύτερο του εαυτό, υποστηρίζει τον αθλητισμό στην περιοχή και τα αποτελέσματα που φέρνει, μας ικανοποιούν όλους. Στηρίζουμε και αγαπάμε τον αθλητισμό, γιατί τον αντιμετωπίζουμε σαν κοινωνικό αγαθό.". Ο πρόεδρος του Ακρίτα Πέτρος Παπαδόπουλος δήλωσε ευτυχής που η ιδέα που είχε με τον Μανώλη Καραγιάννη, γίνεται πραγματικότητα και τόνισε ότι: "Πιστεύω ότι θα έχουμε τη μεγαλύτερη εκδήλωση που θα έχει γίνει ποτέ στην πλατεία. Είναι όντως κάτι πολύ δυνατό. Σκεφτείτε ότι η Αθήνα δεν το κάνει φέτος. Είναι ευκαιρία να το θεσμοθετήσουμε και να προσθέσουμε στο μέλλον και το μήκος, όπως στο Ινσμπουργκ της Αυστρίας" Ο ομοσπονδιακός προπονητής Μανώλης Καραγιάννης σημείωσε ότι αυτός ο αγώνας θα βοηθήσει το άλμα επί κοντώ στην Ελλάδα και εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Καλαμάτα. Το ίδιο και ο Κερκυραίος Παύλος Σκορδίλης, επίσης ομοσπονδιακός προπονητής, που το χαρακτήρισε σπουδαίο γεγονός για την πόλη. "Είναι σημαντικό γιατί είναι ένα αγώνισμα, που έχει δοξάσει παγκοσμίως την Ελλάδα. Γίνεται μια αρχή και είμαστε σίγουροι ότι θα έχει επιτυχία και θα περάσει σε διεθνές επίπεδο", είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, η πρωταθλήτρια Ελένη Πόλακ, που θα πάρει μέρος στον αγώνα, δήλωσε ότι: "Eίναι μια ευχάριστη νότα. Είναι διασκεδαστικό, ξεχωριστό, να είσαι εκτός γηπέδου και θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και τον κ. Παπαδόπουλο που μας δίνουν αυτή την ευκαιρία". Ορισμένες από τις αθλήτριες που θα συμμετάσχουν είναι οι: Ντεμέτ Παρλάκ, Ελένη – Κλαούντια Πόλακ, Κατερίνα Βαγενά, Ηρώ Βραδή, Ηλιάνα Τριανταφύλλου, Αλίνα Φλώρου – Δημητριάδη, Μιλένα Ποστίκα, Μυρτώ Κασσωτάκη, Εύα Κοτσαχείλη, Αναστασία Μπουμπουλίδη, Γεωργία Τρανού, Ιωάννα Λαρώση, Ελεονόρα Μήτση, Αριάδνη Μήρτσιου, Πετρούλα Βολτέα, Νεφέλη Σκλαβούνη, Νεφέλη Καραγιαλάννη, Ευγενία – Μαρία Παναγιώτου. Στους άνδρες σε αυτή τη μεγάλη γιορτή θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων οι: Μίλος Σάβιτζ, Παναγιώτης Μάντης, Πέτρος Χαντζίου, Αντώνης Σάντας, Ιωάννης Ρίζος, Νίκανδρος Στυλλιανού, Ανδρέας Καζαμίας, Κώστας Προκοπίου, Στέλιος Σκορδίλης, Γιώργος Κατσαρέλης, Βασίλης Θωμάς, Μανώλης Θεοδοσίου, Γιώργος Γεωργιάδης, Αλέξανδρος Μαρκόπουλος, Χριστόφορος Λιτσαρδόπουλος, Γιώργος Κατσαρέλης, Ιωάννης Πρώιος.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ