Σάββατο, 14 Μαϊος 2022 10:03

"Kalamata Street Pole Vault": "Mαγνήτης" για τα παιδιά το άλμα επί κοντώ (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
"Kalamata Street Pole Vault": "Mαγνήτης" για τα παιδιά το άλμα επί κοντώ (βίντεο-φωτογραφίες)

Ενα από τα πιο εντυπωσιακά αγωνίσματα του στίβου, το άλμα επί κοντώ απόλαυσε χθες το κοινό της Καλαμάτας.

Ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016, το τόλμησε και διοργάνωσε για πρώτη φορά μίτινγκ στην κεντρική πλατεία της πόλης, στην οποία "παρέλασαν" κορυφαίοι επικοντιστές της χώρας, καθώς και αθλητές από τη Σερβία και την Κύπρο.

Η αγωνιστική πανδαισία ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, προσφέροντας μοναδικό θέαμα σε μικρούς και μεγάλους που κατέκλυσαν το χώρο.

Το άλμα επί κοντώ αποτέλεσε "μαγνήτη" για τα παιδιά, που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο άθλημα, που κέρδισε νέους φίλους μέσα από αυτή την ξεχωριστή διοργάνωση, που στόχο έχει να γίνει πλέον θεσμός και να διεξάγεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος δεν έκρυψε άλλωστε τον ενθουσιασμό του γι' αυτό που αντίκρισε.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι, γι' αυτό που βλέπουμε. Πραγματικά δεν το περιμέναμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ακρίτα και προσωπικά στον πρόεδρο Πέτρο Παπαδόπουλο που το οραματίστηκε και μας έπεισε να το κάνουμε. Θα στηρίξουμε τον αγώνα και στα επόμενα βήματα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος,

Στο αγωνιστικό σκέλος, η Ηλιάννα Τριανταφύλλου έκανε την έκπληξη στις γυναίκες, κερδίζοντας τον αγώνα με καλύτερο άλμα στα 4.05, επίδοση που της έδωσε και το εισιτήριο, τόσο για το ευρωπαϊκό, όσο και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ 20. Η ταλαντούχα αθλήτρια από το σύλλογο Σέρρες 93, μιλώντας στην ""Ε" ευχαρίστησε το Δήμο και τον Γ.Σ. Ακρίτα 2016 που έκαναν έναν αγώνα σε υπαίθριο χώρο και εξέφρασε τη χαρά της, για το γεγονός ότι έπιασε το όριο για δύο μεγάλες διοργανώσεις. Η Τριανταφύλλου τόνισε ακόμα ότι η Καλαμάτα είναι μια υπέροχη πόλη και θα ήθελε να ξανάρθει για να αγωνιστεί.

Δεύτερη με επίδοση 3.85 ήταν η Αμαλία Φλώρου από τον Γ.Σ. Κηφισιάς και τρίτη η Εύα Κοψαχείλη του ΠΑΟΚ με 3.70. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας Ελένη Πόλακ, επέλεξε να ξεκινήσει τις προσπάθειές της με τον πήχη στα 4,25, αλλά και τα τρία άλματά της ήταν άκυρα και έτσι το μεγάλο φαβορί του αγώνα, έμεινε εκτός τριάδας. Ο αγώνας των ανδρών ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ με πολλές συμμετοχές και καλές επιδόσεις.

Να σημειωθεί ότι το μίτινγκ, που διοργάνωσε με επιτυχία ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016, έγινε υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, με συνδιοργανωτές το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας.