Δευτέρα, 16 Μάιος 2022 12:27

Θέαμα και ρεκόρ στο μίτινγκ επί κοντώ της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Μοναδικό θέαμα, μεγάλες επιδόσεις και πλήθος κόσμου είχε το "Kalamata Street Pole Vault" που διοργάνωσε για πρώτη φορά ο Γ.Σ. Ακρίτας 2016 στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Ενα μίτινγκ που ήρθε για να... μείνει, αφού το άλμα επί κοντώ είναι από τα πιο εντυπωσιακά αγωνίσματα του στίβου και γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, όταν διεξάγεται σε υπαίθριο χώρο. Οπως συνέβη δηλαδή την Παρασκευή, όπου το μεσσηνιακό κοινό απόλαυσε κορυφαίους αθλητές από την Ελλάδα, την Σερβία και την Κύπρο..

Η δράση ξεκίνησε από το πρωί με παιδικούς αγώνες και ακολούθησαν το απόγευμα οι γυναίκες και το βράδυ οι άνδρες κάτω από το φως των προβολέων, ενθουσιάζοντας με τις προσπάθειές τους, μικρούς και μεγάλους. Το ζητούμενο πλέον είναι το μίτινγκ να γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή και να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα.
Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, στους άνδρες ξεχώρισε ο Γιάννης Ρίζος. Ο αθλητής του Αρη Θεσσαλονίκης ανέβηκε πάνω από τα 5,50 μ. και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ.
Ο 22χρονος πρωταθλητής βελτίωσε το 5,35 μ., που είχε στον ανοιχτό από πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά και το 5,45 μ. του κλειστού στίβου. Ο Ρίζος δοκίμασε στη συνέχεια στα 5,56 μ., στην προσπάθεια του να βελτιώσει εκ νέου το ρεκόρ του. αλλά δεν τα κατάφερε.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Πέτρος Χατζίου του Ολυμπιακού με 5,35 μ. και ακολούθησαν με 5,15 μ. οι Αντώνης Σάντας (ΑΟ Φιλοθέης) και Νίκανδρος Στυλιανού (Κύπρος)..
Στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχθηκε η νεαρή Ηλιάνα Τριανταφύλλου (ΓΣ Σέρρες 93) που ξεπέρασε τα 4,05 μ. και επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία, πιάνοντας το όριο τόσο για το ευρωπαϊκό, όσο και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ 18. Η Τριανταφύλλου στη συνέχεια δοκίμασε δίχως επιτυχία τα 4,15 μ., επίδοση που θα αποτελούσε ατομικό της ρεκόρ. Η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) που ήταν και το μεγάλο φαβορί, δεν βρέθηκε στην κατάσταση που θα ήθελε και δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,25 μ., ύψος στο οποίο επέλεξε να μπει στον αγώνα. Τη δεύτερη θέση στον αγώνα κατέλαβε η Αμαλία Φλώρου (ΓΣ Κηφισιάς) με 3,85 μ. Πάνω από τα 3,70 μ. ανέβηκαν οι Μιλένα Ποστίκα (ΑΟ Μεγάρων) και Μυρτώ Κασσωτάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος).
Να σημειωθεί ότι το μίτινγκ έγινε υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ με συνδιοργανωτές τον Γ.Σ. Ακρίτα 2016, το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας.