Σάββατο, 04 Ιούνιος 2022 16:51

ΣΚΑΚΙ: Οι νικητές στο τουρνουά μπλιτς του ΝΟΚ (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Το 18ο τουρνουά μπλιτς “Ηλιάδης Ελαιοτριβείο”, έγινε την Κυριακή 29 Μαΐου στην αίθουσα της Σκακιστικής Ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Το τουρνουά ήταν αφιερωμένο στο υπέροχο ελαιόλαδο Μεσσηνίας, με τον Χάινζ Ματίτσκα να αναδεικνύεται νικητής με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ηλίας Πουλόπουλος, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος.
Στις νεανικές κατηγορίες βραβεύτηκαν οι Άγγελος Μαστορίδης, Χριστίνα Κουντούρη και Άννα Βασιλοπούλου.
Στο τουρνουά πήραν μέρος οι: Αλέξανδρος Λαμπρακόπουλος, Αργύρης Κινόπουλος, Πέτρος Διαμαντέας, Μανώλης Μουτζούρης, Λάμπρος Στέφανος, Δαμιανός Διασάκος, Δημήτρης Πετρόπουλος.
Οι σκακιστικές εκδηλώσεις στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας συνεχίζονται και τον Ιούνιο με την διεξαγωγή τεσσάρων τουρνουά για αρχάριους και προχωρημένους σκακιστές.
Ο ΝΟΚ σε ανακοίνωση του αναφέρει ακόμα τα εξής: “Η έφορος του τμήματος ευχαριστεί το ελαιοτριβείο Ηλιάδης για την στήριξή του στο σκακιστικό τμήμα. Οι υπεύθυνοι του σκακιστικού τμήματος κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για δημιουργική απασχόληση των μικρών και των μεγάλων αθλητών.
Επίσης γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση των αθλητών και της σκακιστικής ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.
Το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας καταφέρνει να λειτουργεί και να έχει μία αξιοπρεπή παρουσία στα σκακιστικά δρώμενα της χώρας μας, χάρη στην συνεχή υποστήριξη της Χρυσής Χορηγού «Εταιρείας Καρέλια Α.Ε.» και ιδιαίτερα του κ. Στάθη Καρέλια. Όλοι οι αθλητές εκφράζουν ένα μεγάλο και θερμό ευχαριστώ και υπόσχονται να προσπαθούν για την καλύτερη δυνατή αθλητική παρουσία τους”.