Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2022 14:15

Νέο ρεκόρ στην Τήνο για τον 90χρονο Παναγιώτη Δούση

Γράφτηκε από τον

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, σπάει ο Παναγιώτης Δούσης.

Ο 90χρονος αθλητής “έκλεψε την παράσταση” και στην Τήνο, εκεί όπου το περασμένο Σάββατο έγινε το “Τinos Running Experience”, που περιλάμβανε αγώνες 1, 5, 10 χιλιομέτρων και ημιμαραθώνιο δρόμο. Ο Δούσης, που πήρε μέρος για 6η χρονιά σε αυτούς τους αγώνες, συμμετείχε στο αγαπημένο του αγώνισμα τον ημιμαραθώνιο.

Παρότι οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές (έπνεαν ισχυροί άνεμοι), ο Μεσσήνιος πρωταθλητής “έσπασε” το δικό του ρεκόρ, κάνοντας χρόνο 2 ώρες και 21 λεπτά, που είναι όπως λέει παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία του 85-89. Πριν τρία χρόνια στην ίδια διαδρομή με τα πολλά χιλιόμετρα ανηφόρα, είχε τρέξει σε 2 ώρες και 32 λεπτά, ενώ το 2016 στην ίδια διαδρομή είχε κάνει 2 ώρες και 21, αλλά ήταν σε μικρότερη ηλικιακή κατηγορία. Εξι χρόνια μετά κάνει αυτό το χρόνο, προκαλώντας το θαυμασμό.
“Αθλητές, προπονητές, αθλητικοί παράγοντες και κόσμος που βρισκόταν στο νησί δεν μπορούσαν να το πιστέψουν αυτό που πέτυχα, και εγώ ο ίδιος ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχω κάνει. Δεν είμαι 20, 25 ή 30 ετών να καταρρίπτω ρεκόρ. Οταν ο άνθρωπος μεγαλώνει γίνεται το αντίστροφο, ο χρόνος αυξάνεται κάθε χρόνο φυσιολογικά”, λέει ο Παναγιώτης Δούσης για το νέο ρεκόρ και προσθέτει: “Καθ’ όλην την διαδρομή έτρεχα μαζί με νεότερους αθλητές και παρακολουθώντας τον χρόνο, διαπίστωσα πως πάω για ρεκόρ. Αν ήμουν μόνος μπορεί να το αμφισβητούσαν. Οταν τερμάτισα δεν υπάρχουν λόγια για να σας περιγράψω το τι έγινε. Με ρωτούσαν πώς γίνεται αυτό, στα 90 να καταρρίπτεις ρεκόρ. Ενα μπορούσα να τους πω. Η μεγάλη μου αγάπη για το τρέξιμο, και το πιο σημαντικό, το Κέντρο «Διάπλαση» που με παρακολουθεί συνεχώς, φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα, με την πίστη και τη δύναμη ψυχής που διαθέτω”. Ο Δούσης τιμήθηκε μάλιστα από το Δήμο Τήνου, την οργανωτική επιτροπή και τον πρόεδρο του μεγαλύτερου χωριού της Τήνου, Καλλονή.

Καλή εμφάνιση ο Καλυβιώτης

Μαζί με τον Δούση έτρεξε στην Τήνο και ο Νίκος Καλυβιώτης, ο Μεσσήνιος πρωταθλητής, που έχει πάρει μέρος σε πολλούς μαραθώνιους. Ο Καλυβιώτης συμμετείχε στα 10 χιλιόμετρα και παρά τον αντίθετο αέρα, έκανε καλή εμφάνιση.