Πέμπτη, 16 Ιούνιος 2022 22:05

Ο Αίολος τίμησε τη μνήμη του Γεωργίου Ανδρ. Καρέλια (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον


Με τη διοργάνωση ιστιοπλοϊκού τριημέρου (11 με 13 Ιουνίου), τίμησε και φέτος τη μνήμη του δωρητή του Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια, ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Καλαμάτας "Αίολος.

Στον αγώνα ανοιχτής θαλάσσης, που έγινε για 23η χρονιά στο μεσσηνιακό κόλπο, συμμετείχαν οχτώ σκάφη, που ξεκίνησαν το Σάββατο το μεσημέρι από τη Μαρίνα Καλαμάτας για να τερματίσουν στην Κορώνη. Η δεύτερη ιστιοδρομία την Κυριακή, περιλάμβανε τη διαδρομή Κορώνη - Φοινικούντα και τη Δευτέρα ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την ιστιοδρομία Φοινικούντα – Καλαμάτα.
Νικητής αναδείχθηκε το σκάφος “Τόλμη”, με κυβερνήτη τον Γιάννη Σαραντόπουλο και πλήρωμα τους Γιώργο Γεωργούλη, Κωνσταντίνο Λημνιό και Βασίλη Τσαγκλή.
Δεύτερο στη γενική κατάταξη, ήταν το “Βlue Line’ με κυβερνήτη τον Μιλτιάδη Πουλόπουλο και πλήρωμα τους Φώτη Αθανασόπουλο, Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο, Γιώργο Δρακόπουλο, Γιάννα Σιψά και Παναγιώτη Δρακόπουλο. Την τρίτη θέση κατέλαβε το σκάφος “Ελληνας” με κυβερνήτη τον Χαρίλαο Φερλέ και πλήρωμα τους Γιάννη Αντωνόπουλο, Παναγιώτη Κωνσταντακόπουλο και Νίκο Κατσαρό.
Οι απονομές των επάθλων στους νικητές της γενικής κατάταξης, αλλά και του σκέλους Φοινικούντα – Καλαμάτα έγιναν την Τετάρτη το βράδυ στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στον προλιμένα Καλαμάτας, ενώ ακολούθησε και δεξίωση. Για τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες οι νικητές είχαν βραβευτεί στην Κορώνη και στη Φοινικούντα.
Στην ιστιοδρομία Καλαμάτα – Κορώνη, πρώτο ήταν το σκάφος “Βlue Line’, δεύτερο το “Τόλμη” και τρίτο το “Ελληνας”. Τα ίδια σκάφη κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις και στην ιστιοδρομία Κορώνη – Φοινικούντα, με τη διαφορά ότι το “Ελληνας” ήταν δεύτερο και το “Τόλμη” τρίτο. Στην τελευταία ιστιοδρομία (Φοινικούντα – Καλαμάτα) πρώτο ήταν το “Τόλμη”, δεύτερο το “Εlmesky” και τρίτο το “Μαριαλένα”. Το “Εlmesky” είχε κυβερνήτη τον Νίκο Μαυροειδή και πλήρωμα τους Βαγγέλη Ανδριανόπουλο, Ιωάννη Στεφάνου, Γιώργο Πλεμμενόπουλο και Βαγγέλη Αναγνωσταρά.
Το “Μαριαλένα” είχε κυβερνήτη τον Δημήτρη Μάλλιο και πλήρωμα τους Γιώργο Γιαννόπουλο, Γιάννη Γιαννόπουλο και Αντώνη Παναγιωτόπουλο. Στον αγώνα συμμετείχαν ακόμα τα σκάφη “Olvido”, “Sport Billy” και “Ηibiskus”. Στο “Olvido” κυβερνήτης ήταν ο Διονύσης Παπαδάτος και πλήρωμα η Κατερίνα – Αθανασία Παπαδοπούλου. Στο “Sport Billy” κυβερνήτης ήταν ο Απόστολος Κούτρας και πλήρωμα ο Αγγελος Κούτρας.
Το “Ηibiskus” είχε κυβερνήτη την Στεφανία Αδαμοπούλου και πλήρωμα την Πέτρα – Αγγελική Αδαμοπούλου, τον Κωνσταντίνο Αδαμόπουλο, τον Γιάννη Αδαμόπουλο, τον Κωνσταντίνο Λίτσα και τον Γιώργο Σπυροπουλο.

Πλακέτα στην οικογένεια Καρέλια

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια, που στήριξε τον Αίολο από την πρώτη στιγμή και το ίδιο συνεχίζει να κάνει η οικογένειά του. Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Κολιτσιδάκης απένειμε πλακέτα στον Στάθη Καρέλια, που δήλωσε συγκινημένος. “23 χρόνια είναι πολλά. Σας ευχαριστώ που τιμάτε το όνομα του πατέρα μου. Εύχομαι υγεία, καλές επιδόσεις στην ιστιοπλοΐα και όλοι να γίνουμε καλύτεροι”, σημείωσε ο κ. Καρέλιας, ο οποίος έκανε την απονομή στους νικητές της γενικής κατάταξης, ενώ η σύζυγός του Σύλβια Καρέλια, βράβευσε το πλήρωμα του δεύτερου σκάφους της γενικής κατάταξης. Το τρίτο βραβεύτηκε από τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.
Στην βραδιά των απονομών βρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, και άλλοι αυτοδιοικητικοί.
Το “παρών” έδωσε και η πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Ανδρονίκη Αναστασίου, καθώς και ο πρώην γραμματέας Απόστολος Παπαθανασίου, που βραβεύτηκε για την προσφορά του, όπως και η κ. Αναστασίου, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Ε.Ι.Ο. Αντώνης Δημητρακόπουλος (δεν παρευρέθηκε και την πλακέτα παρέλαβε η κ. Αναστασίου). Ο Αίολος βράβευσε και τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.

Στις 2 Σεπτεμβρίου το επόμενο μεγάλο ραντεβού

Ο Αίολος προετοιμάζεται πλέον για το επόμενο μεγάλο ιστιοπλοϊκό ραντεβού, που είναι στις 2 Σεπτεμβρίου το πανελλήνιο κύπελλο ανοιχτής θαλάσσης, το οποίο θα φέρει για μια εβδομάδα (μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου που ολοκληρώνεται) εκατοντάδες άτομα στην Καλαμάτα. Ο πρόεδρος του συλλόγου Χάρης Βγενής τόνισε τη σημασία που έχει η διοργάνωση για την πόλη. Ακόμα πρόσθεσε ότι ο Αίολος αποκτά δύο νέα τμήματα, το Happy Sailing” που απευθύνεται σε ενήλικα άτομα και το “SUP” μαζί με το κανόε καγιάκ που αρχίζει ξανά τη λειτουργία του. Τέλος ευχαρίστησε την οικογένεια Καρέλια, αλλά και όσους βοήθησαν για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Αιόλου.