Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2014 19:56

Με επιτυχία και φέτος ο Ανδάνειος Δρόμος

Γράφτηκε από τον
Με επιτυχία και φέτος ο Ανδάνειος Δρόμος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Ανδάνειος Δρόμος αθλητισμού και πολιτισμού. Ένας αγώνας που, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, "συνδέεται η πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης με την έδρα του τέως Δήμου Ανδανίας, ο οποίος φέρει το όνομα της πρώτης πρωτεύουσας των Μεσσηνίων, πόλης της Ανδανίας".


Στο κάλεσμα του Συλλόγου Ανδανιωτών Καλαμάτας του αθλητικού συλλόγου Διαβολιτσίου, του συλλόγου γυναικών Ανδανείας (ο αγώνας έγινε και με την υποστήριξη του ΣΔΥ Μεσσηνίας και του Δήμου Οιχαλίας) ανταποκρίθηκαν οι φίλοι δρομείς, με ιδιαίτερη συμμετοχή  δρομέων από την Αθήνα  με τον ΣΔΥΑ, τον Απόλλωνα Δυτικής Αττικής, με επικεφαλής τη δραστήρια πρόεδρο του ΣΔΥΑ Ελένη Μπερτσάτου, τον ΣΔΥ Τρίπολης, αρκετούς ανεξάρτητους αθλητές και τους Αρκάδες δρομείς. "Δείγμα ότι το αεικίνητο κομμάτι των δρομέων δεν στηρίζει μόνο το αγωνιστικό μέρος, αλλά έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στις εκδηλώσεις όπου ο αθλητισμός και ο πολιτισμός ανταμώνουν στους πραγματικά δύσκολους καιρούς για να δώσουν το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθε", αναφέρουν οι διοργανωτές.
Ο αγώνας ξεκίνησε από την Αρκαδική πύλη διασχίζοντας την άνω Μεσσηνιακή
πεδιάδα έχοντας έντονο ρυθμό λόγω της κατηφόρας που υπήρχε μέχρι το 7ο χλμ.
Στην συνέχεια οι δρομείς μπήκαν στον παραποτάμιο δρόμο της Μαυροζούμενας. Οι σταθμοί ήταν αρκετοί και εφοδιασμένοι με άφθονα νερά, με τους εθελοντές να εμψυχώνουν τους αθλητές επιβραβεύοντας και
παροτρύνοντας την προσπάθεια τους.
Φθάνοντας στον τερματισμό οι αθλητές παραλάμβαναν ένα καλαίσθητο μετάλλιο αντάξιο της ιστορικότητας του αγώνα, ένα αναμνηστικό μπλουζάκι με την επιγραφή «Επετράφη δέ νεότης και αλλαχού της Μεσσηνίας, οί δε άριστοι καί αριθμόν πλείστοι περί την Ανδανίαν, έν δε
αυτοίς και Αριστομένης».
Παράλληλα με τους μεγάλους αθλητές διοργανώθηκε και αγώνας δρόμου 1500
μέτρων για παιδιά με συμμετοχή περίπου 60 αθλητών.
Νικητές του αγώνα στους άνδρες ήταν οι εξής: 1ος Σκούταρης Νίκος (ΣΑΠΠΑΖ) 2ος Γεωργούλιας Αλέξης, 3ος Μηνάς Μηνά (ΣΔΥ ΑΘΗΝΑΣ)
Οι νικήτριες στις γυναίκες ήταν: 1η Ασημάκου Γιώτα
(ΣΔΥΜ) 2η Έβερτ Σταυριάνθη και 3η Τσούτσια Ουρανία (ΣΔΥΑ)
Τιμήθηκε ο ΣΔΥ Αθηνών, για την πολυπληθή συμμετοχή του στον αγώνα και η
βραδιά έκλεισε με γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες και στους Εθελοντές,
από τους διοργανωτές.