Κυριακή, 26 Ιούνιος 2022 21:31

Πανελλήνιο στίβου: Αέρας ο Μίλτος Τεντόγλου, προσγειώθηκε στα 8.32 και κατέκτησε με άνεση το χρυσό (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Πανελλήνιο στίβου: Αέρας ο Μίλτος Τεντόγλου, προσγειώθηκε στα 8.32 και κατέκτησε με άνεση το χρυσό (βίντεο)

Ο Μίλτός Τεντόγλου με τρία άλματα πάνω από τα 8 μέτρα και κορυφαίο όλων το 8,32 μέτρα στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια βγήκε άνετα πρώτος αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μαντζουρογιάννη.

Δίχως να δυσκολευτεί ο Μίλτος Τεντόγλου του Γ.Σ. Κηφισιάς ήταν ο νικητής στο τελικό στο άλμα εις μήκος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη με άλμα στα 8.32 μέτρα.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης έκανε 8,24 στην πρώτη του προσπάθεια, πήρε κεφάλι από την αρχή στον τελικό και δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει την πρώτη θέση. Ο Τεντόγλου συνέχισε με δύο άκυρες προσπάθειες έκανε στην τέταρτη προσπάθεια 8,04 ενώ άφησε την πέμπτη προσπάθεια.

Στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια μπροστά στους θεατές που είχαν συγκεντρωθεί για να τον χειροκροτήσουν ο Τεντόγλου πέταξε στα 8,32 μέτρα, επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερη φέτος μετά τα 8,36.

Τον Τεντόγλου ακολούθησε στη δεύτερη θέση ο Μαντζουρογιάννης που έκανε μάλιστα ατομικό ρεκόρ με άλμα στα 7,77 και τρίτος ήταν ο Στυλιανίδης με 7,51 μέτρα.

Σπουδαία επίδοση του Γρανιτσιώτη

Από εκεί και πέρα είχαμε μια σπουδαία κούρσα από τον Γιάννη Γρανιτσιώτη που έκανε ατομικό ρεκόρ στα 200 μέτρα. Αν και έτρεξε στην δεύτερη και πιο αδύναμη σειρά έκανε τον ταχύτερο χρόνο από όλους και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος, σε μία σπάνια πρωτιά. Είχε ατομικό ρεκόρ πάνω από 21 δευτερόλεπτα και τερμάτισε σε 20.84. Ένας χρόνος που ήρθε με κόντρα άνεμο 2 μέτρα. Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης κέρδισε την άλλη σειρά με 21.17 και ήταν δεύτερος στο σύνολο, με τον Τριβυζά να ακολουθεί με 21.18.

Στις γυναίκες, η Αρτεμις Αναστασίου έκανε περίπατο στο 200αρι. Αυτή τη φορά δεν έκανε ατομικό ρεκόρ, ωστόσο έτρεξε στα ίδια επίπεδα, σημειώνοντας χρόνο 23.77 σε μία πολύ σταθερή χρονιά γι’ αυτήν.

Στα 400 μέτρα εμπόδια γυναικών η Δήμητρα Γναφάκη δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει. Τερμάτισε σε χρόνο 57.35, αλλά σίγουρα θα ήθελε έναν χρόνο κάτω από τα 57 δευτερόλεπτα για να νιώθει πιο ασφαλής για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ωστόσο οι πιθανότητες είναι υπέρ της μέσω ranking. Στους άνδρες, νικητής ήταν ο Κώστας Νάκος του Ολυμπιακού με 51.94.

Πηγή: sport24.gr