Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 11:48

ΣΤΙΒΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Μεσσηνιακές επιτυχίες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον
ΣΤΙΒΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Μεσσηνιακές επιτυχίες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Με διψήφιο αριθμό μεταλλίων, επέστρεψαν οι Μεσσήνιοι Βετεράνοι αθλητές στίβου από τον Βόλο. Εκεί όπου το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθη το 34ο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου βετεράνων.

Οι Παναγιώτης Δούσης (στη φωτό με τον Χρήστο Μπιζίμη), Κωνσταντίνος Μητρογιανόπουλος, Χρήστος Μπιζίμης και Παναγιώτης Μαρκετάκης, κατέκτησαν έντεκα συνολικά μετάλλια, εκ των οποίων πέντε χρυσά, δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα! Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος δρομέας Παναγιώτης Δούσης κέρδισε το χρυσό και στα τέσσερα αγωνίσματα που έλαβε μέρος στα 800, 1.500 μέτρα, 5.000 τρέξιμο και 5 χιλιόμετρα βάδην και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για 22η χρονιά. Να σημειωθεί ότι ο Δούσης στα 5 χιλιόμετρα βάδην πλησίασε το δικό του βαλκανικό ρεκόρ, ενώ κοντά στο ρεκόρ του έφθασε και στα 1500 μέτρα
Ο Κωνσταντίνος Μητρογιανόπουλος στην κατηγορία 40-44 ετών πήρε την πρώτη θέση στο τριπλούν, την 2η στα 400 μέτρα και στο μήκος και την τρίτη στα 5 χιλιόμετρα βάδην.
Ο Χρήστος Μπιζίμης στην κατηγορία 50-54 ετών, ήταν τρίτος στα 100 και 200 μέτρα, ενώ ο Παναγιώτης Μαρκετάκης (κατηγορία 55-59 ετών), πήρε την τρίτη θέση στα 100 μέτρα Ο Μαρκετάκης, που είναι νέο μέλος, είχε δηλώσει συμμετοχή και στο μήκος, αλλά δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού.
Τους αγώνες διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου και συμμετείχαν αθλητές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις. Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος και ο απολογισμός των 11 μεταλλίων για τους Μεσσήνιους δρομείς είναι εξαιρετικός.